Melleņu galete

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

Mīklai

 200 g kviešu miltu

30 g Dansukker Jelgavas baltā cukura
110 g auksta sviesta

50 ml auksta piena

 

Pildījumam

250 g melleņu

80 g Dansukker ievārījuma cukura
1 tējkarote kartupeļu cietes

sula un miziņa no ½ citrona

Pagatavošana

  1. Bļodā ieber miltus un cukuru, apmaisa. Pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un iecilā to miltu maisījumā, līdz veidojas drupačveida masa. Pievieno aukstu pienu un samīca viendabīgu mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm
  2. Katliņā ieber mellenes, pievieno sarīvētu citrona miziņu un nedaudz citrona sulas. Pievieno ievārījuma cukuru un kartupeļu cieti, samaisa. Uzsilda maisījumu, līdz cukurs izkūst un masa sāk sabiezēt, pēc tam noņem no uguns un atdzesē.
  3. Atdzesēto mīklu sadala četrās daļās. Katru daļu izrullē uz cepampapīra apļa formā. Katra mīklas apļa vidū liek pildījumu, atstājot brīvu apmali (ap 2 cm). Apmales ieloka uz iekšu virs pildījuma.
  4. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 185 °C temperatūrā apmēram 20–25 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna.

Komentāri: