Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Melleņu galete
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
Mīklai
200 g kviešu miltu
30 g Dansukker Jelgavas baltā cukura 110 g auksta sviesta
50 ml auksta piena
Pildījumam
250 g melleņu
80 g Dansukker ievārījuma cukura 1 tējkarote kartupeļu cietes
sula un miziņa no ½ citrona
Pagatavošana
Bļodā ieber miltus un cukuru, apmaisa. Pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un iecilā to miltu maisījumā, līdz veidojas drupačveida masa. Pievieno aukstu pienu un samīca viendabīgu mīklu. Ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm
Katliņā ieber mellenes, pievieno sarīvētu citrona miziņu un nedaudz citrona sulas. Pievieno ievārījuma cukuru un kartupeļu cieti, samaisa. Uzsilda maisījumu, līdz cukurs izkūst un masa sāk sabiezēt, pēc tam noņem no uguns un atdzesē.
Atdzesēto mīklu sadala četrās daļās. Katru daļu izrullē uz cepampapīra apļa formā. Katra mīklas apļa vidū liek pildījumu, atstājot brīvu apmali (ap 2 cm). Apmales ieloka uz iekšu virs pildījuma.
Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 185 °C temperatūrā apmēram 20–25 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: