Pavasara tunča salāti

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām

Viens, divi, un galdā var celt pavasarīgi vieglu un veselīgu maltīti, kas patiks ne tikai ‘sieviešiem’, bet no kā paēduši būs arī vīrieši.

Galvenās sastāvdaļas – tuncis, olas un mērce. Ar pārējām sastāvdaļām var variēt.

Un izmēģiniet noteikti abas mērces!

Sastāvdaļas

  • 1 bundžiņa tunča savā sulā (~ 200 g)
  • 120 g svaigu salātlapu
  • 2 cieti novārītas olas (pa olai cilvēkam)
  • 2 saujas ķiršu tomātiņu vai 2 lielāki tomāti
  • ½ sarkanā sīpola
  • ½ garā gurķa vai 2 īsie gurķi

Mērcei

1. variants:

  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • 2 ēdamkarotes kefīra
  • sāls un malti melnie pipari pēc garšas
  • sauja sakapātu zaļumu

2. variants:

  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • sāls un malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Salātlapas nomazgā, nosusina, ar rokām saplucina un liek kā pirmo kārtu porciju šķīvjos.
  2. Tomātus sagriež gabaliņos un pārkaisa salātlapām. Tāpat arī gurķi.
  3. Sīpolu nomizo, sagriež plānās ripiņās un pārkaisa pāri tomātiem un gurķiem.
  4. Olas nomizo, sagriež šķēlēs un pārkaisa pāri dārzeņiem.
  5. Tuncim notecina lieko sulu, sadala mazos gabaliņos un izkārto pa porciju šķīvjiem.
  6. Samaisa kopā mērces sastāvdaļas, un pārlej pāri salātiem īsi pirms pasniegšanas vai, vēl labāk, pasniedz atsevišķos mērces trauciņos, lai katrs ēdājs pats var papildināt savus salātus ar mērci.

Komentāri: