Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
PASTINAKU UN SĒKLU KREKERI
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
50 g pastinaku
1 ēdamkarote svaiga timiāna
1 tējkarote citronu sulas
140 g saulespuķu sēklu
75 g lazdu riekstu
40 g linsēklu
¼ tējkarotes sāls
Pagatavošana
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai.
Pastinakus nomizo un sarīvē. Timiāna lapiņas sakapā. Visu liek bļodā, pievieno citronu sulu un apmaisa.
Blenderī līdz viendabīgai masai kopā samaļ saulespuķu sēklas un lazdu riekstus.
Tos liek bļodā, pievieno linsēklas un sāli, visu labi samaisa, tad pievieno pastinaku maisījumu un ar rokām samīca līdz mīklas konsistencei.
Mīklu liek starp divām cepamā papīra loksnēm un izrullē aptuveni 3–4 mm biezumā. Mīklu sagriež taisnstūros un ar apakšējo cepamā papīra loksni liek uz cepamās pannas.
Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī aptuveni 12 minūtes. Malējie cepumi ap šo laiku jau ir gatavi, tos noņem nost un paretina vidējos, lai vienmērīgāk izcepas. Cep vēl 4 minūtes, uzmanot krāsni, lai tie nepiedeg. Atdzesē.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: