PASTINAKU UN SĒKLU KREKERI

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

  • 50 g pastinaku
  • 1 ēdamkarote svaiga timiāna
  • 1 tējkarote citronu sulas
  • 140 g saulespuķu sēklu
  • 75 g lazdu riekstu
  • 40 g linsēklu
  • ¼ tējkarotes sāls

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 °C temperatūrai.
  2. Pastinakus nomizo un sarīvē. Timiāna lapiņas sakapā. Visu liek bļodā, pievieno citronu sulu un apmaisa.
  3. Blenderī līdz viendabīgai masai kopā samaļ saulespuķu sēklas un lazdu riekstus.
  4. Tos liek bļodā, pievieno linsēklas un sāli, visu labi samaisa, tad pievieno pastinaku maisījumu un ar rokām samīca līdz mīklas konsistencei.
  5. Mīklu liek starp divām cepamā papīra loksnēm un izrullē aptuveni 3–4 mm biezumā. Mīklu sagriež taisnstūros un ar apakšējo cepamā papīra loksni liek uz cepamās pannas.
  6. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī aptuveni 12 minūtes. Malējie cepumi ap šo laiku jau ir gatavi, tos noņem nost un paretina vidējos, lai vienmērīgāk izcepas. Cep vēl 4 minūtes, uzmanot krāsni, lai tie nepiedeg. Atdzesē.