Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Paštaisīti vistas nageti ar saldo kartupeļu frī
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
5 personām
Sastāvdaļas
600 g vistas filejas
2 ēdamkarotes olīveļļas
3 daiviņas ķiploku
1 tējkarote paprikas pulvera
šķipsniņa čili pulvera
½ tējkarotes malta kumīna
½ tējkarotes malta koriandra
1 citrons
sāls
olīveļļa
100 g rīvmaizes
2 olas
Mērcei:
2 mīksti avokado
1 laims
4 ēdamkarotes grieķu jogurta
1 tējkarote ķiploku pulvera
½ tējkarotes cukura vai medus
Saldo kartupeļu frī:
2 saldie kartupeļi
3 ēdamkarotes kukurūzas cietes
šķipsniņa čili piparu
½ tējkarotes ķiploku pulvera
ēdamkarote olīveļļas
Pagatavošana
Vistu sagriež mazos gabaliņos un sajauc ar garšvielām, smalki sakapātiem ķiplokiem, no citrona izspiestu sulu un sāli. Atstāj uz 15 minūtēm iemarinēties.
Sagatavo 2 bļodiņas – vienu ar rīvmaizi, otru ar sakultām olām.
Katru vistas gabaliņu apvārta vispirms olā, tad rīvmaizē. Kārto uz cepamās pannas atstatu citu no cita, lai gaļa nesaskaras.
Pārslaka ar olīveļļu un liek cepties līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes. 5 minūtes pirms cepšanas beigām gabaliņus ieteicams apgriez uz otru pusi, lai tie no abām pusēm izceptos brūni. Pirms pasniegšanas viens gabaliņš jāpagaršo, vai ir izcepies.
Pagatavo mērci. Avokado mīkstumu atdala no mizas un kaula, liek bļodā un saspaida viendabīgā masā. Pievieno sulu un miziņas no laima, grieķu jogurtu, ķiploku pulveri, sāli un nedaudz medus vai cukura. Sajauc visu kopā viendabīgā mērcē.
Pagatavo kartupeļu frī. Saldos kartupeļus nomizo, sagriež standziņās un 60 minūtes patur aukstā ūdenī. Nolej lieko ūdeni, lai tie nav slapji, bet ir pietiekami mitri, lai pieķertos kukurūzas ciete. Maisiņā ieber kukurūzas cieti, čili pulveri, kartupeļus un visu labi sakrata, līdz ciete pieķērusies kartupeļu standziņām. Kartupeļus izber uz cepamās pannas un apslaka ar olīveļļu. Cep līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes, tad apgriež uz otru pusi un cep vēl 5 minūtes.
Komentāri: