fbpx

Pasta all’Amatriciana

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šis ir viens no maniem mīļākajiem itāļu pastas ēdieniem, jo tam ir ārkārtīgi sirsnīgs vēstījums. Recepte cēlusies no itāļu pilsētas Amatrices, kas 2016. gada augustā piedzīvoja spēcīgu zemestrīci, kā rezultāta puse senās pilsētas tika iznīcināta. Šefpavāri visā pasaulē mudināja cilvēkus restorānos izvēlēties tieši šo pastas ēdienu, jo no katra pārdotā Amatrticiana pastas šķīvja 2 eiro tika ziedoti traģēdijā cietušajiem.

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 200 g kapāta bekona
  • ½ tējkarotes čili pārslu
  • 1 smalki kapāts sīpols
  • 400 g konsevētu tomātu gabaliņos
  • 320 g spageti pastas
  • 100 g Parmas siera + pasniegšanai
  • ½ tējkarotes svaigi maltu melno piparu
  • kapāti pētersīļi

Pagatavošana

  1. Pannā uz augstas uguns uzkarsē olīveļļu un apcep bekonu, līdz tas ir kraukšķīgs, pēdējā brīdī iemaisot čili pārslas. Bekonu ņem ārā no pannas, un atlikušajā eļļa turpina cept sīpolus uz zemas uguns aptuveni 10 minūtes, līdz tie ir caurspīdīgi un mīksti.
  2. Palielina uguni līdz vidēji augstai un pievieno tomātus gabaliņos. Visu uzvāra, tad uguni pazemina un turpina karsēt aptuveni 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz mērce sabiezējusi.
  3. Sālsūdenī novāra pastu aptuveni 7 minūtes, tad nokāš, saglabājot 1 glāzi pastas ūdens. Kad pasta gatava, to pievieno sabiezējušajai tomātu mērcei.
  4. Pievieno sieru, apcepto bekonu, melnos piparus un visu apmaisa, lai pasta būtu pilnībā noklāta ar mērci. Ja mērce ir pārāk sausa, pievieno saglabāto pastas ūdeni. Pasniedz ar rīvētu Parmas sieru un kapātiem pētersīļiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: