Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Pasta a la vodka
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
300 g pasta penne vai cita tipa makaronu
400 g konservētu plūmju tomātu
2 daiviņas ķiploku
1 čili pipars
2 zariņi timiāna (ja ir pieejami)
2 ēdamkarotes olīveļļas
150 ml saldā krējuma
70 ml degvīna
100 g cietā tipa siera
1 ēdamkarote sviesta
sāls un pipari pēc garšas
Pagatavošana
Pastu novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
Tomātus sablendē viendabīgā masā kopā ar čili, timiānu un ķiploka daiviņām.
Pannā uzkarsē olīveļļu, pievieno sablendēto tomātu masu un karsē ~ 5 minūtes. Tad pievieno degvīnu un turpina karsēt.
Iemaisa sviestu, saldo krējumu un sarīvētu sieru, pakarsē vēl mazliet, ik pa laikam pagaršojot. Sākumā degvīna dēļ mērcei būs sīva garša, taču, mazliet pakarsējot, mērce kļūs arvien saldenāka un sīvums pārvērtīsies patīkamā asumā.
Gatavai mērcei pēc garšas pievieno sāli un piparus, iemaisa tajā makaronus un pasniedz karstus.
Ja vēlas, pasniedz ar sviestā ceptām tīģergarnelēm vai gaļas bumbiņām.
Komentāri: