Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Paprikas salāti
Viegla
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
1 mazs sarkanais sīpols
2 x 400 g bundžas turku zirņu
1 sarkanā paprika
1 oranžā vai dzeltenā paprika
1 zaļā paprika
2 mazi gurķi
1 buntīte svaigu pētersīļu
120 g fetas siera
SALĀTU MĒRCEI
3 ēdamkarotes olīveļļas
3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
2 daiviņas ķiploku
1 tējkarote raudenes
1 tējkarote sāls
1 tējkarote svaigi maltu melno piparu
Pagatavošana
8 porcijām
Sīpolu smalki sakapā. Turku zirņus nokāš un noskalo zem auksta ūdens.
Paprikas atbrīvo no kātiņiem, izņem sēklotnes, augļus sagriež mazos gabaliņos.
Pagatavo mērci. Mazā bļodiņā kopā sajauc visas salātu mērces sastāvdaļas. 30 minūtes pirms servēšanas mērci pārlej pāri salātiem, pievieno drupinātu fetas sieru un visu samaisa. Liek ledusskapī iemarinēties uz 30 minūtēm vai pasniedz uzreiz.
Pāri palikušos salātus var uzglabāt ledusskapī noslēgtā traukā līdz trīs dienām.
Komentāri: