Paprikas salāti

Viegla
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 1 mazs sarkanais sīpols
  • 2 x 400 g bundžas turku zirņu
  • 1 sarkanā paprika
  • 1 oranžā vai dzeltenā paprika
  • 1 zaļā paprika
  • 2 mazi gurķi
  • 1 buntīte svaigu pētersīļu
  • 120 g fetas siera

SALĀTU MĒRCEI

  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 3 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 tējkarote raudenes
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote svaigi maltu melno piparu

Pagatavošana

8 porcijām

  1. Sīpolu smalki sakapā. Turku zirņus nokāš un noskalo zem auksta ūdens.
  2. Paprikas atbrīvo no kātiņiem, izņem sēklotnes, augļus sagriež mazos gabaliņos.
  3. Gurķus sagriež mazos gabalos. Pētersīļus smalki sakapā.
  4. Visu liek lielā bļodā un apmaisa.
  5. Pagatavo mērci. Mazā bļodiņā kopā sajauc visas salātu mērces sastāvdaļas. 30 minūtes pirms servēšanas mērci pārlej pāri salātiem, pievieno drupinātu fetas sieru un visu samaisa. Liek ledusskapī iemarinēties uz 30 minūtēm vai pasniedz uzreiz.
  6. Pāri palikušos salātus var uzglabāt ledusskapī noslēgtā traukā līdz trīs dienām.

Komentāri: