Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Paelja
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
3 vistu šķiņķīši vai citi vistas gabali
200 g čorizo desas
300 g tīģergarneļu
300 svaigu mīdiju
500 g paeljas rīsu
200 g zaļo zirnīšu
2 ēdamkarotes paprikas pulvera
1 čili pipars
2 sarkanās paprikas
2 burkāni
2 sarkanie sīpoli
4 daiviņas ķiploku
1 ēdamkarote medus
3 tomāti
šķipsniņa safrāna
2 l vistas buljona
sāls pēc garšas
citroni un pētersīļi pasniegšanai
100 ml eļļas
Pagatavošana
Sīpolus sasmalcina, čili smalki sakapā, čirozo sagriež nelielos kubiņos un apcep sakarsētā eļļā kopā ar vistas šķiņķīšiem vai stilbiņiem, pievieno arī paprikas pulveri. Apcep visu ~ 5 minūtes, līdz vistas šķiņķīši ir viegli zeltaini.
Pievieno stienīšos sagrieztus burkānus un papriku, kubiņos sagrieztus tomātus un rīsus, kā arī safrānu. Visu aplej ar vistas buljonu un pievieno medu. Karsē, līdz rīsi uzsūkuši mitrumu un dubultojušies apjomā.
Pēdējās pievieno jūras veltes un zaļos zirnīšus. Katlam uzliek vāku, pakarsē vēl 7 minūtes un visu samaisa. Pēc garšas pievieno sāli.
Pasniedz pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem un citronu daiviņām.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: