Paelja

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 3 vistu šķiņķīši vai citi vistas gabali
  • 200 g čorizo desas
  • 300 g tīģergarneļu
  • 300 svaigu mīdiju
  • 500 g paeljas rīsu
  • 200 g zaļo zirnīšu
  • 2 ēdamkarotes paprikas pulvera
  • 1 čili pipars
  • 2 sarkanās paprikas
  • 2 burkāni
  • 2 sarkanie sīpoli
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 1 ēdamkarote medus
  • 3 tomāti
  • šķipsniņa safrāna
  • 2 l vistas buljona
  • sāls pēc garšas
  • citroni un pētersīļi pasniegšanai
  • 100 ml eļļas

Pagatavošana

  1. Sīpolus sasmalcina, čili smalki sakapā, čirozo sagriež nelielos kubiņos un apcep sakarsētā eļļā kopā ar vistas šķiņķīšiem vai stilbiņiem, pievieno arī paprikas pulveri. Apcep visu ~ 5 minūtes, līdz vistas šķiņķīši ir viegli zeltaini.
  2. Pievieno stienīšos sagrieztus burkānus un papriku, kubiņos sagrieztus tomātus un rīsus, kā arī safrānu. Visu aplej ar vistas buljonu un pievieno medu. Karsē, līdz rīsi uzsūkuši mitrumu un dubultojušies apjomā.
  3. Pēdējās pievieno jūras veltes un zaļos zirnīšus. Katlam uzliek vāku, pakarsē vēl 7 minūtes un visu samaisa. Pēc garšas pievieno sāli.
  4. Pasniedz pārkaisītu ar sakapātiem pētersīļiem un citronu daiviņām.