Orzo pastas zupa ar baltajām pupiņām un pesto

Viegla
līdz 1 h
3 personām

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 2 selerijas kāti
  • 2 burkāni
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 1 tējkarote Sonnentor timiāna
  • 1 tējkarote Sonnentor rozmarīna
  • 2 Sonnentor lauru lapas
  • 70 ml baltvīna
  • 1,5 l dārzeņu buljona
  • 100 g orzo pastas
  • 200 g konservētu balto pupiņu
  • šķipsna sāls
  • 2 ēdamkarotes pesto

Pagatavošana

  1. Katlā izkausē sviestu. Sīpolu, seleriju un burkānus sagriež mazos gabaliņos un apcep sviestā kopā ar garšvielām apmēram 7 minūtes, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.
  2. Katlā pie dārzeņiem lej baltvīnu un sautē, kamēr baltvīna daudzums ir reducējies apmēram uz pusi (2–3 minūtes).
  3. Pievieno buljonu, un zupu vāra 15 minūtes. Tad zupai pievieno pastu un pupiņas un vāra vēl 10 minūtes, līdz pasta ir gatava.
  4. Beigās zupā iemaisa sāli un pesto. Ja vēlas, pasniedzot zupu bļodiņā, var pievienot vēl pesto.

Zupu ieteicams ēst uzreiz, jo pasta turpinās briest un uzsūkt šķidrumu. Ja zupu ēd vēlāk, tad būs jāpievieno vēl buljons vai ūdens.