Ļoti krāsains ēdiens. Gan kuskuss ir iekrāsojies priecīgajā oranžajā krāsā, gan garneles, pasutinātas medū un apelsīnu sulā, ir koši sārtas, krāsu gammu papildina arī koši sarkanās granātābolu sēkliņas. Brīnišķīga ideja vieglām vakariņām.
Katliņā uzvāra burkānu sulu, pievieno kuskusu. Katliņu noņem no uguns, ļaujot kuskusam uzbriest, ik pa laikam to apmaisot, lai nerastos kunkuļi. Pievieno sviestu un izmaisa. Ieteicamā attiecība kuskusam pret šķidrumu ir 1:1, piemēram, 1 glāze kuskusa graudiņu un 1 glāze sulas.
Ietauko pannu ar olīveļļu vai sviestu, uzkarsē un viegli apcep ķiploku daiviņas, tad garneles. Kad garneles iegūst rozā krāsu (~ 2–3 minūtes), tām pievieno apelsīnu sulu un medu. Visu pakarsē. Pievieno svaigas sakapātas dilles, izmaisa.
Kuskusam pievieno granātābola sēkliņas un samaisa. To visvieglāk izdarīt, pārgriežot granātābolu uz pusēm un viegli uzsitot pa to ar karoti.
Kuskusu pasniedz porciju šķīvjos siltu, pārbērtu ar medus garnelēm un dekorē ar raudenes lapiņām.
Komentāri: