Olu liķieris

Viegla
līdz 30 min
14 personām

Gards, klasisks un salds dzēriens svētkiem! #piegalda

Sastāvdaļas

aptuveni 2 litriem dzēriena

  • 10 olas
  • 125 g cukura
  • 450 ml laba viskija vai ruma
  • 400 ml saldā krējuma
  • 400 ml piena
  • svaigi rīvēts vai malts muskatrieksts
  • ledus

Pagatavošana

  1. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  2. Dzeltenumiem pievieno 80 g cukura. Ar mikseri sakuļ līdz viendabīgai, krēmīgai un gaiši dzeltenai masai.
  3. Olu baltumiem pievieno 45 g cukura un sakuļ stingrās putās.
  4. Dzeltenumu masai pievieno viskiju vai rumu un iemaisa.
  5. Pievieno sakultos olu baltumus, iecilā.
  6. Atsevišķā traukā saputo saldo krējumu. Sakulto putukrējumu pievieno dzeltenumu masai.
  7. Pievieno pienu un visu samaisa.
  8. Pievieno maltu muskatriekstu un iemaisa.
  9. Lej glāzēs ar ledu, pāri rīvējot svaigu muskatriekstu.
  10. Uzglabā slēgtā traukā ledusskapī. Laika gaitā dzēriena konsistence kļūs biezāka un krēmīgāka.

Komentāri: