Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Olu cālīši ar brillēm
Viegla
līdz 30 min
5 personām
Pildītas olas ir iecienīts našķis kā bērnu, tā pieaugušo vidū. Papildinot tās ar olīvu brillēm, izdosies lieliski Lieldienu cāļi. Noteikti iesaistiet gatavošanas procesā bērnus – recepte ir gana vienkārša un mazajam būs gandarījums par paveikto.
Sastāvdaļas
5 olas
1,5 ēdamkarotes majonēzes
5 melnās olīvas
2 plānas šķēlītes burkāna
Pagatavošana
Olas novāra 7 minūtes tā, lai tās būtu cietas un no tām būtu viegli izņemt dzeltenumu viducīšus. Lai tās vieglāk būtu nolobīt, uzreiz pēc vārīšanas tās vajadzētu ievietot ļoti aukstā ūdenī.
Olām uzmanīgi nogriež spico galu tik tālu, lai varētu izņemt dzeltenumus.
Dzeltenumus nelielā bļodiņā samīca un sajauc kopā ar majonēzi. Ja masu vēlas asāku, var pievienot 1 tējkaroti sinepju.
Olīvas sagriež ripiņās, bet burkānu – ļoti mazos trīsstūrīšos.
Dzeltenumu masu pilda olu viducīšos, pāri tiem liek baltuma micīti un dekorē ar olīvu ripiņu acīm un iesprauž burkānu trijstūrīša knābīti.
Komentāri: