Olbaltuma rulete

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g olas baltuma
  • 400 g Dansukker cukura
  • 30 g kartupeļu cietes
  • 5 ml baltvīna etiķa
  • 200 g maskarpones siera
  • 200 ml saldā krējuma
  • 500 g zemeņu
  • 15 g piparmētru
  • 30 ml Dansukker cukura sīrupa

Pagatavošana

1. Sāk putot olbaltumu. Kad parādījušās putiņas, pievieno vienu daļu cukura. Kad baltums saputojies jau stingrākās, biezākās putās, pievieno atlikušo daļu cukura. Masu puto, kamēr cukura graudiņi gandrīz izkusuši un masa palielinājusies apjomā. Beigās pievieno cieti un baltvīna etiķi, kārtīgi samaisa.

2. Saputoto masu liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar pergamenta papīru.

3. Olbaltumu izsmērē līdzeni papīra lielumā un cep cepeškrāsnī 25 minūtes 165 °C temperatūrā. Kad olbaltums gatavs, to atdzesē.

4. Saputo saldo krējumu ar maskarpones sieru un izlīdzina uz gatavās olbaltuma masas.

5. Zemenes sagriež gabaliņos, iemaisa sasmalcinātas piparmētras un pievieno cukura sīrupu.

6. Ogas izlīdzina uz saputotā krēma.

7. Ruleti tin ar papīra palīdzību piespiežot. Satītu sagriež gabaliņos ar karstu nazi.