Okonomijaki ar bekonu, sarkanajiem kāpostiem un puraviem

Prasa meistarību
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

PANKŪKU MĪKLAI

  • 200 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 4 olas
  • 100 ml piena
  • 1 ēdamkarote Clearspring bio miso pastas
  • 200 ml ūdens
  • ½ sarkanā kāposta (no nelielas galviņas)
  • ⅓ purava
  • neliela buntīte zaļo loku
  • 50 g marinēta ingvera
  • 20 g saceptu tempuras mīklas gabaliņu
  • 1 nori lapa
  • 150 g bekona

 

OKONOMI MĒRCEI

  • 200 ml Rapunzel tomātu kečupa
  • 1 tējkarote baltā cukura
  • 1 tējkarote Vusteras mērces
  • 1 tējkarote austeru mērces

 

JAPĀŅU MAJONĒZEI

  • 200 ml Biona majonēzes bez olām
  • 1 tējkarote baltā cukura
  • 1 tējkarote rīsu etiķa
  • 1 tējkarote Dižonas sinepju

Pagatavošana

  1. Pagatavo pankūku mīklu. Lielākā traukā saber miltus un cepamo pulveri un samaisa. Pievieno pienu, ūdeni, miso pastu un olas. Visas sastāvdaļas viegli samaisa, līdz izveidojas pankūku mīklai līdzīga konsistence. Mīklu liek ledusskapī atdzesēties uz 15–20 minūtēm.
  2. Pagatavo okonomi mērci. Nelielā traukā liek visas mērces sastāvdaļas un kārtīgi samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence.
  3. Pagatavo japāņu majonēzi. Nelielā traukā liek visas majonēzes sastāvdaļas un kārtīgi samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence.
  4. Sarkano kāpostu un puravu sagriež vidēja izmēra gabaliņos. Marinēto ingveru un lokus smalki sakapā. Visas šīs sastāvdaļas iemaisa atdzesētajā pankūku mīklā. Mīklai pēc konsistences jāatgādina biezus kāpostu salātus jeb tā saukto coleslaw.
  5. Pankūku pannā ielej 1 ēdamkaroti eļļas un ieklāj mīklu, izveidojot biezu pankūku apmēram 2 cm biezumā. Pankūku bagātīgi pārliek ar bekona šķēlēm, nosedzot visu tās virsmu. Pannai uzliek vāku, un pankūku cep uz vidējas uguns 5–7 minūtes, līdz tā iekrāsojas zeltaini brūna. Pankūku apgriež otrādi un atkārto to pašu, līdz bekons apakšā paliek kraukšķīgs.