Ernests ir raidījuma ”Visi Pie Galda!” personība, aizrautīgs kulinārs, kam patīk eksperimentēt virtuvē un izmēģināt pasaules garšas. Aizrautīgs, entuziastisks un viennozīmīgi radošs cilvēks.
Okonomijaki ar bekonu, sarkanajiem kāpostiem un puraviem
Prasa meistarību
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
PANKŪKU MĪKLAI
200 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera
4 olas
100 ml piena
1 ēdamkarote Clearspring bio miso pastas
200 ml ūdens
½ sarkanā kāposta (no nelielas galviņas)
⅓ purava
neliela buntīte zaļo loku
50 g marinēta ingvera
20 g saceptu tempuras mīklas gabaliņu
1 nori lapa
150 g bekona
OKONOMI MĒRCEI
200 ml Rapunzel tomātu kečupa
1 tējkarote baltā cukura
1 tējkarote Vusteras mērces
1 tējkarote austeru mērces
JAPĀŅU MAJONĒZEI
200 ml Biona majonēzes bez olām
1 tējkarote baltā cukura
1 tējkarote rīsu etiķa
1 tējkarote Dižonas sinepju
Pagatavošana
Pagatavo pankūku mīklu. Lielākā traukā saber miltus un cepamo pulveri un samaisa. Pievieno pienu, ūdeni, miso pastu un olas. Visas sastāvdaļas viegli samaisa, līdz izveidojas pankūku mīklai līdzīga konsistence. Mīklu liek ledusskapī atdzesēties uz 15–20 minūtēm.
Pagatavo okonomi mērci. Nelielā traukā liek visas mērces sastāvdaļas un kārtīgi samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence.
Pagatavo japāņu majonēzi. Nelielā traukā liek visas majonēzes sastāvdaļas un kārtīgi samaisa, līdz iegūta viendabīga konsistence.
Sarkano kāpostu un puravu sagriež vidēja izmēra gabaliņos. Marinēto ingveru un lokus smalki sakapā. Visas šīs sastāvdaļas iemaisa atdzesētajā pankūku mīklā. Mīklai pēc konsistences jāatgādina biezus kāpostu salātus jeb tā saukto coleslaw.
Pankūku pannā ielej 1 ēdamkaroti eļļas un ieklāj mīklu, izveidojot biezu pankūku apmēram 2 cm biezumā. Pankūku bagātīgi pārliek ar bekona šķēlēm, nosedzot visu tās virsmu. Pannai uzliek vāku, un pankūku cep uz vidējas uguns 5–7 minūtes, līdz tā iekrāsojas zeltaini brūna. Pankūku apgriež otrādi un atkārto to pašu, līdz bekons apakšā paliek kraukšķīgs.
Komentāri: