Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.
Nigiri ar garnelēm (rīsi ar garnelēm)
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
200 g suši rīsu Blue Dragon
450 ml ūdens
3 ēdamkarotes Blue Dragon rīsu etiķa
2 tējkarotes cukura
0,5 tējkarotes sāls
~ 10 karaliskās garneles
10 sagrieztas nori lapas strēmelītes (~ 1 cm)
Pagatavošana
Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri aukstu ūdeni un patur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liek katlā.
Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu, uzliek vāku un vāra, līdz rīsi ir uzsūkuši visu ūdeni. Rīsus var vārīt speciālā rīsu vārāmajā katlā. Vārīšanās laikā uzmana, lai rīsi nepiedegtu!
Rīsus atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā bļodiņā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli. Visu samaisa un iemaisa rīsos.
Ar mitrām rokām paņem saujā nelielu piku rīsu, ~ 1 ēdamkaroti, un izveido iegarenas formas klucīti, nedaudz to saplacinot.
Uz katras rīsu piciņas liek vienu garneli bez čaulas. Pāri pārliek nori lapas strēmelīti, to nedaudz piespiežot pie rīsiem, lai tā būtu stingra un nekristu nost.
Komentāri: