fbpx

Nigiri ar garnelēm (rīsi ar garnelēm)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g suši rīsu Blue Dragon
  • 450 ml ūdens
  • 3 ēdamkarotes Blue Dragon rīsu etiķa
  • 2 tējkarotes cukura
  • 0,5 tējkarotes sāls
  • ~ 10 karaliskās garneles
  • 10 sagrieztas nori lapas strēmelītes (~ 1 cm)

Pagatavošana

  1. Rīsus noskalo vēsā, tekošā ūdenī un ieber bļodiņā. Pārlej pāri aukstu ūdeni un patur 20 minūtes. Pēc tam ūdeni nolej un rīsus liek katlā.
  2. Rīsiem uzlej ūdeni un liek vārīties. Kad ūdens sāk vārīties, samazina liesmu, uzliek vāku un vāra, līdz rīsi ir uzsūkuši visu ūdeni. Rīsus var vārīt speciālā rīsu vārāmajā katlā. Vārīšanās laikā uzmana, lai rīsi nepiedegtu!
  3. Rīsus atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atsevišķā bļodiņā sajauc rīsu etiķi, cukuru un sāli. Visu samaisa un iemaisa rīsos.
  4. Ar mitrām rokām paņem saujā nelielu piku rīsu, ~ 1 ēdamkaroti, un izveido iegarenas formas klucīti, nedaudz to saplacinot.
  5. Uz katras rīsu piciņas liek vienu garneli bez čaulas. Pāri pārliek nori lapas strēmelīti, to nedaudz piespiežot pie rīsiem, lai tā būtu stingra un nekristu nost.

Komentāri:

Jūsu komentārs: