Načo plate ar melnajām pupiņām un Indijas riekstu mērci

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g Trafo tortiljas čipsu
  • 2 avokado
  • 2 grilētas marinētas paprikas
  • maza bunte lociņu
  • maza bunte svaiga koriandra

PUPIŅĀM

  • 1 mazs sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • ½ tējkarotes kumīna sēklu
  • ½ tējkarotes paprikas pulvera
  • 450 g konservētu melno pupiņu
  • mazā bundža konservētu tomātu
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • šķipsna sāls

MĒRCEI

  • 150 g Rapunzel BIO Indijas riekstu, pāris stundu mērcētu ūdenī
  • 250 ml ūdens
  • 2 ēdamkarotes rauga pārslu (var iztikt bez)
  • 1–2 ēdamkarotes citronu sulas
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Pagatavo pupiņas. Sīpolu un ķiplokus sakapā un apcep pannā apmēram 7 minūtes. Tad pievieno garšvielas un maisot pacep vēl 1 minūti.
  2. Pupiņas noskalo zem tekoša ūdens un pievieno pannā kopā ar konservētiem tomātiem, tomātu pastu un sāli. Samaisa un sautē 10 minūtes uz lēnas uguns.
  3. Visas mērces sastāvdaļas liek blenderī un blendē, līdz iegūst krēmīgu mērci. Pagaršo un pievieno vēl citronu sulu vai sāli, ja vēlas.
  4. Avokado un papriku sagriež gabaliņos, lociņus un koriandru sakapā.
  5. Cepamo pannu vai paplāti izklāj ar cepamo papīru. Uz tās izklāj tortiljas čipsus. Pa virsu liek pupiņas tomātu mērcē, avokado un paprikas gabaliņus, visam pāri pārlej riekstu mērci. Beigās pārkaisa ar zaļumiem.
  6. Ēd tāpat kā uzkodu vai pasniedz kopā ar rīsiem.