Načo plate ar melnajām pupiņām un Indijas riekstu mērci
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
200 g Trafo tortiljas čipsu
2 avokado
2 grilētas marinētas paprikas
maza bunte lociņu
maza bunte svaiga koriandra
PUPIŅĀM
1 mazs sīpols
2 ķiploka daiviņas
½ tējkarotes kumīna sēklu
½ tējkarotes paprikas pulvera
450 g konservētu melno pupiņu
mazā bundža konservētu tomātu
1 ēdamkarote tomātu pastas
šķipsna sāls
MĒRCEI
150 g Rapunzel BIO Indijas riekstu, pāris stundu mērcētu ūdenī
250 ml ūdens
2 ēdamkarotes rauga pārslu (var iztikt bez)
1–2 ēdamkarotes citronu sulas
šķipsna sāls
Pagatavošana
Pagatavo pupiņas. Sīpolu un ķiplokus sakapā un apcep pannā apmēram 7 minūtes. Tad pievieno garšvielas un maisot pacep vēl 1 minūti.
Pupiņas noskalo zem tekoša ūdens un pievieno pannā kopā ar konservētiem tomātiem, tomātu pastu un sāli. Samaisa un sautē 10 minūtes uz lēnas uguns.
Visas mērces sastāvdaļas liek blenderī un blendē, līdz iegūst krēmīgu mērci. Pagaršo un pievieno vēl citronu sulu vai sāli, ja vēlas.
Avokado un papriku sagriež gabaliņos, lociņus un koriandru sakapā.
Cepamo pannu vai paplāti izklāj ar cepamo papīru. Uz tās izklāj tortiljas čipsus. Pa virsu liek pupiņas tomātu mērcē, avokado un paprikas gabaliņus, visam pāri pārlej riekstu mērci. Beigās pārkaisa ar zaļumiem.
Komentāri: