fbpx

Mutē kūstošie kartupeļi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Šie kartupeļi ir kraukšķīgi ārpusē, bet krēmīgi un kūstoši iekšpusē.

Sastāvdaļas

800 g neliela izmēra kartupeļu
4 ēdamkarotes kausēta sviesta
2 zariņi timiāna
150 ml dārzeņu buljona
2 daiviņas ķiploku
1,5 tējkarotes kartupeļu garšvielas
dīgsti pārkaisīšanai

Pagatavošana

1. Kartupeļus nomizo un sagriež 1,5–2 cm biezās ripiņās.
2. Kartupeļiem pāri lej kausētu sviestu, ber timiāna lapiņas, sasmalcinātas ķiploka daiviņas un kartupeļu garšvielu. Kartupeļus iecilā un kārtīgi samaisa ar garšvielu maisījumu.
3. Kartupeļus izkārto uz metāla krāsns pannas.
4. Sakarsē cepeškrāsni līdz 230 ºC temperatūrai, un liek cepties kartupeļus 10–15 minūtes no katras puses.
5. Cepamajā pannā pievieno dārzeņu buljonu un karsē vēl 10 minūtes grila režīmā.
6. Pasniedz karstus un pārkaisītus ar pikantiem zaļumiem, piemēram, sinepju dīgstiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: