Mini piparkūku siera kūkas

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g piparkūku mīklas
  • 200 g krēmsiera istabas temperatūrā
  • 200 g pūdercukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • ½ tējkarotes kanēļa
  • milti
  • muskavado cukurs

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 ºC temperatūrai. Mafinu pannā izkārto sviestpapīra formiņas.
  2. No piparkūku mīklas izveido mazas bumbiņas, tās liek sagatavotajās formiņās.
  3. Katrā mīklas bumbiņā izveido bedrīti, izmantojot ar miltiem klātu karoti, mīklas ruļļa rokturi utt. Pannu liek ledusskapī uz 10 minūtēm. Kad mīkla sastingusi un vēsa, pannu liek krāsnī un cep 8–12 minūtes. Ņem ārā no krāsns, ļauj tām pilnībā atdzist.
  4. Krēmsieru saputo ar pūdercukuru, kanēli un sēkliņām no vaniļas pāksts. Masu pilda konditorejas maisiņā, tam nogriež galu, un siera masu pilda sagatavotajās piparkūku formiņās.
  5. Pannu liek krāsnī un cep vēl 5–7 minūtes. Atdzesē, pirms ņem ārā no pannas. Dekorē ar kanēli vai muskavado cukuru.