Uģis ir saimnieks izcilajā burgernīcā Oak’A Rīgā, lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Mencu aknu un ceptu kartupeļu salāti
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
150 g mencu aknu
150 g kartupeļu
1 sarkanais sīpols
100 ml aveņu etiķa
50 g cukura
70 g grauzdētu valriekstu
100 g salātu lapu
50 ml cidoniju sīrupa
50 ml olīveļļas
1 tējkarotes sinepju
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un uz cepešpannas izkaisa sāli. Uz sāls liek kartupeļus un cep krāsnī 30 minūtes vai līdz kartupeļi gatavi.
Etiķi sajauc ar 100 ml ūdens, pievieno cukuru, uzvāra un aplej ar to daiviņās sagrieztu sarkano sīpolu.
Mencu aknas nosusina papīra dvielī un sadala smalkāk.
Cidoniju sīrupu ar slotiņu sakuļ ar sinepēm un olīveļļu.
Lielā bļodā sajauc aknas, salātu lapas, kartupeļus, marinētos sīpolus un grauzdētus valriekstus, pievieno sāli un cidoniju mērci, pasniedz.
Komentāri: