Mencu aknu un ceptu kartupeļu salāti

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g mencu aknu
  • 150 g kartupeļu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 100 ml aveņu etiķa
  • 50 g cukura
  • 70 g  grauzdētu valriekstu
  • 100 g salātu lapu
  • 50 ml cidoniju sīrupa
  • 50 ml olīveļļas
  • 1 tējkarotes sinepju

 

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un uz cepešpannas izkaisa sāli. Uz sāls liek kartupeļus un cep krāsnī 30 minūtes vai līdz kartupeļi gatavi.
  2. Etiķi sajauc ar 100 ml ūdens, pievieno cukuru, uzvāra un aplej ar to daiviņās sagrieztu sarkano sīpolu.
  3. Mencu aknas nosusina papīra dvielī un sadala smalkāk.
  4. Cidoniju sīrupu ar slotiņu sakuļ ar sinepēm un olīveļļu.
  5. Lielā bļodā sajauc aknas, salātu lapas, kartupeļus, marinētos sīpolus un grauzdētus valriekstus, pievieno sāli un cidoniju mērci, pasniedz.

Komentāri: