Uģis ir saimnieks izcilajā burgernīcā Oak’A Rīgā, lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Melleņu un smilšu mīklas pīrāgs ar pekanriekstiem un vaniļas saldējumu
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
4 personām
Sastāvdaļas
300 g miltu
220 g sviesta
150 g cukura
400 g melleņu
sula no 1 citrona
1,5 ēdamkarotes kukurūzas cietes
50 g pekanriekstu
1 ola
vaniļas saldējums
Pagatavošana
Miltus sajauc ar cukuru un sviestu, mīca, līdz veidojas drumstalas, un viegli sastrādā viendabīgā mīklā. Ja nepieciešams, beigās pievieno 1 tējkaroti ūdens, bet nepārstrādā mīklu, lai tā paliek viegla un kraukšķīga cepoties. Mīklu sadala 4 daļās, izveido diskus, ietin plēvē un liek ledusskapī uz apmēram 1 stundu sastingt.
Pa to laiku krāsnī 165 ºC temperatūrā 15–20 minūtes apgrauzdē pekanriekstus. Jo zemāka temperatūra krāsnī, jo vienmērīgāk rieksti grauzdējas nepiedegot.
Izņem mīklu, viegli pārkaisa virsmu ar miltiem un izrullē apmēram 3 mm biezus mīklas diskus, pārceļ uz cepamā papīra.
Citronu sulu sajauc ar 1 ēdamkaroti ūdens un kukurūzas cieti, pieliek klāt mellenes ar cukuru. Mellenes kārto mīklas centrā, bagātīgi pārkaisa ar pekanriekstiem, un pārloka malas uz iekšu.
Mīklas malas pārsmērē ar olu un pārkaisa ar cukuru. Liek cepties krāsnī 185 ºC temperatūrā 35–40 minūtes, līdz mīkla ir zeltaini brūna. Viegli atdzesē un pasniedz siltu ar vaniļas saldējumu.
Komentāri: