Uģis ir lielisks šefpavārs, kā arī bijis TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Mazsālīts lasis ar svaigiem fenheļa salātiem
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
300 g arktiskā laša filejas
100 g ingvera
70 g brūnā Muscovado cukura
30 g sāls
30 ml sojas mērces
1 fenhelis
1 čili pipars
Pagatavošana
Ingveru sarīvē. Lasim noņem ādu un noskalo. Uz pārtikas plēves izkaisa pusi sāls, liek pusi ingvera un brūnā cukura. Pāri liek lasi un pārklāj ar atlikušo cukuru, ingveru un sāli.
Pārlej ar sojas mērci un cieši ietin pārtikas plēvē. Liek ledusskapī marinēties uz 12 stundām.
Lasi iztin, noskalo aukstā ūdenī un nosusina. Smalki samizo fenheli un sajauc ar nedaudz cukura un kapātu čili.
Lasi pasniedz ar rudzu maizi, sālītu sviestu un fenheļa salātiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: