Mazsālīts lasis ar svaigiem fenheļa salātiem

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g arktiskā laša filejas
  • 100 g ingvera
  • 70 g brūnā Muscovado cukura
  • 30 g sāls
  • 30 ml sojas mērces
  • 1 fenhelis
  • 1 čili pipars

Pagatavošana

  1. Ingveru sarīvē. Lasim noņem ādu un noskalo. Uz pārtikas plēves izkaisa pusi sāls, liek pusi ingvera un brūnā cukura. Pāri liek lasi un pārklāj ar atlikušo cukuru, ingveru un sāli.
  2. Pārlej ar sojas mērci un cieši ietin pārtikas plēvē. Liek ledusskapī marinēties uz 12 stundām.
  3. Lasi iztin, noskalo aukstā ūdenī un nosusina. Smalki samizo fenheli un sajauc ar nedaudz cukura un kapātu čili.
  4. Lasi pasniedz ar rudzu maizi, sālītu sviestu un fenheļa salātiem.

Komentāri: