Uģis ir šefpavārs Valmiermuižas alus vēstniecībā Rīgā, kā arī TV3 raidījuma Gatavo 3 seja.
Mazsālīts lasis ar svaigiem fenheļa salātiem
(Nav vēl novērtēta)
Loading...
Viegla
līdz 1 h
2 personām
Sastāvdaļas
300 g arktiskā laša filejas
100 g ingvera
70 g brūnā Muscovado cukura
30 g sāls
30 ml sojas mērces
1 fenhelis
1 čili pipars
Pagatavošana
Ingveru sarīvē. Lasim noņem ādu un noskalo. Uz pārtikas plēves izkaisa pusi sāls, liek pusi ingvera un brūnā cukura. Pāri liek lasi un pārklāj ar atlikušo cukuru, ingveru un sāli.
Pārlej ar sojas mērci un cieši ietin pārtikas plēvē. Liek ledusskapī marinēties uz 12 stundām.
Lasi iztin, noskalo aukstā ūdenī un nosusina. Smalki samizo fenheli un sajauc ar nedaudz cukura un kapātu čili.
Lasi pasniedz ar rudzu maizi, sālītu sviestu un fenheļa salātiem.
Komentāri: