MANNĀ PUTRA AR BALTVĪNĀ KARAMELIZĒTIEM BUMBIERIEM

Viegla
līdz 30 min
4 personām

Sastāvdaļas

PUTRAI

  • 800 ml piena
  • 70 g cukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 50 g mannas
  • 20 g sviesta

BUMBIERIEM

  • 20 g sviesta
  • 3 bumbieri
  • 100 g cukura
  • 50 g baltvīna

Pagatavošana

  1. Bumbierus sagriež 4 daļās, izņem serdi. Lielā pannā uz vidēji augstas uguns liek karsēties sviestu un sagrieztos bumbierus (ar mizas daļu uz augšu) un cep, kamēr brūni, tad pazemina uguni un cep vēl 3 minūtes. Bumbierus apgriež riņķī un cep vēl 4 minūtes, tad pievieno cukuru un baltvīnu. Karsē, līdz mērce sabiezējusi un bumbieri karamelizējušies.
  2. Mazā katliņā lej pienu, pievieno cukuru. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas un pievieno pienam. Arī pāksti pievieno pienam. Pienu karsē uz vidēji augstas uguns, līdz cukurs pilnībā izkusis. Pievieno mannu, un, nepārtraukti maisot, vāra aptuveno 5 minūtes. Putru ņem nost no uguns, tajā iemaisa sviestu.
  3. Pasniedz ar karamelizētiem bumbieriem un valriekstiem.