Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
MANNĀ PUTRA AR BALTVĪNĀ KARAMELIZĒTIEM BUMBIERIEM
Viegla
līdz 30 min
4 personām
Sastāvdaļas
PUTRAI
800 ml piena
70 g cukura
1 vaniļas pāksts
50 g mannas
20 g sviesta
BUMBIERIEM
20 g sviesta
3 bumbieri
100 g cukura
50 g baltvīna
Pagatavošana
Bumbierus sagriež 4 daļās, izņem serdi. Lielā pannā uz vidēji augstas uguns liek karsēties sviestu un sagrieztos bumbierus (ar mizas daļu uz augšu) un cep, kamēr brūni, tad pazemina uguni un cep vēl 3 minūtes. Bumbierus apgriež riņķī un cep vēl 4 minūtes, tad pievieno cukuru un baltvīnu. Karsē, līdz mērce sabiezējusi un bumbieri karamelizējušies.
Mazā katliņā lej pienu, pievieno cukuru. Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas un pievieno pienam. Arī pāksti pievieno pienam. Pienu karsē uz vidēji augstas uguns, līdz cukurs pilnībā izkusis. Pievieno mannu, un, nepārtraukti maisot, vāra aptuveno 5 minūtes. Putru ņem nost no uguns, tajā iemaisa sviestu.
Pasniedz ar karamelizētiem bumbieriem un valriekstiem.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: