Mango saldējums

Viegla
līdz 30 min
6 personām
Recepte ātram un gardam mājās gatavotam saldējumam,  kam nepieciešamas tikai 3 – 4 sastāvdaļas. Atceries, ka saldētu mango var aizstāt ar jebkādām saldētām ogām vai augļiem, kas šobrīd atrodas tavā saldētavā.
 

Sastāvdaļas

  • 400 g saldēta vai svaiga nogatavināta mango
  • 80 ml medus (pēc nepieciešamības)
  • 150 g grieķu jogurta
  • 2 ēdamkarotes laima sulas

Pagatavošana

  1. Ja izmanto svaigu mango, to vispirms sagriež kubiņos liek saldētavā uz 24 stundām.
  2. Grieķu jogurtu samaisa kopā ar laima sulu. Pievieno medu, ja mango nav pietiekami salds.
  3. Krūzes blenderī liek jogurta maisījumu un pievieno saldētos mango gabaliņus. Visu blendē ar ātrāko režīmu, līdz masa kļuvusi viendabīga un samtaina. Svarīgi masu nepārkult, lai saldējums pārāk neizkustu.
  4. Ja masa liekas pārāk mīksta, to liek atpakaļ saldētavā aptuveni uz stundu.
  5. Ja konsistence ir vēlamajā cietības pakāpē, saldējumu pasniedz uzreiz.
  6. Ja saldējumu domāts pasniegt vēlāk, to liek noslēgtā traukā un uzglabā saldētavā. Pirms pasniegšanas atlaidina 5 minūtes istabas temperatūrā.