Ēdienu un garšu entuziaste, kas mīl ceļot un tur smelties iedvesmu jaunām receptēm un garšām. Nerimstošā izzināšanas tieksme noved pie jauniem ēdieniem, garšu kombinācijām un atklājumiem. Nemainīgi viens no mīļākajiem ēdieniem ar ko Mārai tīk eksperimentēt ir pasta, jo tai ir tik daudz dažādu veidu, formu, mērču veidu un iespēju.
Mango saldējums
Viegla
līdz 30 min
6 personām
Recepte ātram un gardam mājās gatavotam saldējumam, kam nepieciešamas tikai 3 – 4 sastāvdaļas. Atceries, ka saldētu mango var aizstāt ar jebkādām saldētām ogām vai augļiem, kas šobrīd atrodas tavā saldētavā.
Sastāvdaļas
400 g saldēta vai svaiga nogatavināta mango
80 ml medus (pēc nepieciešamības)
150 g grieķu jogurta
2 ēdamkarotes laima sulas
Pagatavošana
Ja izmanto svaigu mango, to vispirms sagriež kubiņos liek saldētavā uz 24 stundām.
Grieķu jogurtu samaisa kopā ar laima sulu. Pievieno medu, ja mango nav pietiekami salds.
Krūzes blenderī liek jogurta maisījumu un pievieno saldētos mango gabaliņus. Visu blendē ar ātrāko režīmu, līdz masa kļuvusi viendabīga un samtaina. Svarīgi masu nepārkult, lai saldējums pārāk neizkustu.
Ja masa liekas pārāk mīksta, to liek atpakaļ saldētavā aptuveni uz stundu.
Ja konsistence ir vēlamajā cietības pakāpē, saldējumu pasniedz uzreiz.
Ja saldējumu domāts pasniegt vēlāk, to liek noslēgtā traukā un uzglabā saldētavā. Pirms pasniegšanas atlaidina 5 minūtes istabas temperatūrā.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: