Recepte ātram un gardam mājās gatavotam saldējumam, kam nepieciešamas tikai 3 – 4 sastāvdaļas. Atceries, ka saldētu mango var aizstāt ar jebkādām saldētām ogām vai augļiem, kas šobrīd atrodas tavā saldētavā.
Sastāvdaļas
400 g saldēta vai svaiga nogatavināta mango
80 ml medus (pēc nepieciešamības)
150 g grieķu jogurta
2 ēdamkarotes laima sulas
Pagatavošana
Ja izmanto svaigu mango, to vispirms sagriež kubiņos liek saldētavā uz 24 stundām.
Grieķu jogurtu samaisa kopā ar laima sulu. Pievieno medu, ja mango nav pietiekami salds.
Krūzes blenderī liek jogurta maisījumu un pievieno saldētos mango gabaliņus. Visu blendē ar ātrāko režīmu, līdz masa kļuvusi viendabīga un samtaina. Svarīgi masu nepārkult, lai saldējums pārāk neizkustu.
Ja masa liekas pārāk mīksta, to liek atpakaļ saldētavā aptuveni uz stundu.
Ja konsistence ir vēlamajā cietības pakāpē, saldējumu pasniedz uzreiz.
Ja saldējumu domāts pasniegt vēlāk, to liek noslēgtā traukā un uzglabā saldētavā. Pirms pasniegšanas atlaidina 5 minūtes istabas temperatūrā.
Komentāri: