Mandarīnu un pastas salāti ar kūpinātu vistu

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Kad no svētku galda palikusi pāri nedaudz kūpinātā vista, tad to ļoti labi var likt lietā un pagatavot šos supergardos salātus. Un noteikti pievienojiet arī mandarīna daiviņas, tas salātus padara sezonālus un vēl īpašākus!

Sastāvdaļas

  • 150 g pastas
  • 70 g mazo spinātu
  • 100 g papriku
  • 250 g kūpinātas vistas filejas
  • 170 g konservētu mandarīnu daiviņu sīrupā
  • 50 g Indijas riekstu
  • 30 g terijaki mērces
  • 30 g citrona vai laima sulas
  • 1 daiviņa sakapāta ķiploka
  • 1 tējkarote cukura
  •  2 ēdamkarotes olīveļļas
  • šķipsna sāls

Pagatavošana

  1. Pastu vāra pēc instrukcijas uz iepakojuma, noskalo ar aukstu ūdeni, liek bļodā un sajauc ar olīveļļu.
  2. Papriku sagriež kubiņos, kūpinātas vistas fileju ar dakšiņu sapluina strēmelēs un pievieno pastai.
  3. Pastai pievieno mazās spinātu lapiņas, Indijas riekstus un nokāstas mandarīna daiviņas bez sīrupa.
  4. Atsevišķā trauciņā sajauc terijaki mērci ar ķiploku, citrona vai laima sulu, cukuru un sāli.
  5. Salātus pasniedz sajauktā veidā, mērci iejauc īsi pirms pasniegšanas.