Makaronu salāti ar vistu un dārzeņiem

Viegla
līdz 30 min
6 personām

Skola tuvojas un ikdienas straujas ritms līdz ar to. Tāpēc aktuāls kļūst jautājums – ko ātri un vienkārši pagatavot, lai paši un arī jaunā paaudze būtu paēdusi? Piedāvājam elementāru makaronu salātu recepti, kas ir lieliska, jo ļoti labi garšos arī nākamajā dienā, kad visi izsalkuši atgriežas mājās no dienas gaitām.

Sastāvdaļas

  • 500 g vistas filejas
  • 250 g pilngraudu pastas
  • 200 g saldētu zaļo zirnīšu
  • 1 dzeltenā paprika
  • 150 g saulē kaltētu tomātu
  • 250 g mini mocarellas bumbu
  • 100 g majonēzes
  • sula no ½ citrona
  • zaļumi

Pagatavošana

  1. Vistas filejas apkaisa ar garšvielām un iesmērē no abām pusēm. Sakarsē grila pannu ar eļļu, un apcep filejas no abām pusēm zeltaini brūnas. Pēc tam liek tās cepamajā traukā un cep cepeškrāsnī 180 ºC temperatūrā 7–10 minūtes (atkarībā no fileju lieluma), līdz vidus ir sulīgs un gatavs.
  2. Novāra pastu pēc ražotāja norādījumiem. Pēc vārīšanas atdzesē.
  3. Sagatavo dārzeņus – sagriež papriku un saulē kaltētos tomātus, zaļos zirnīšus aplej ar verdošu ūdeni.
  4. Lielā bļodā liek novārītos makaronus, pievieno dārzeņus, sagrieztu vistu un mocarellas bumbas.
  5. Bļodiņā samaisa majonēzi ar citronu sulu, sāli un pipariem. Pievieno salātiem un samaisa.