MAKARONU SACEPUMS AR SIERU

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g radziņu makaronu
  • 200 g rīvēta ķirbja
  • 200 g rīvēta Čedaras siera
  • 200 g rīvēta Džiugas siera

MĒRCEI

  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 2 tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera
  • 400 ml piena
  • 200 g bekona
  • 100 g rīvmaizes

Pagatavošana

  1. Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Bekonu smalki sakapā un sajauc ar ķirbi un izvārītajiem makaroniem.
  3. Pagatavo mērci. Pannā izkausē sviestu un apbrūnina miltus, aktīvi maisot, pievieno pienu un karsē, līdz mērce sabiezē.
  4. Rīvmaizi sajauc ar 50 g rīvēta Džiugas siera.
  5. Makaroniem pievieno abu veidu sierus, paprikas pulveri un mērci. Visu kārtīgi samaisa un liek karstumizturīgā traukā, pārber ar rīvmaizi un cep 200 °C temperatūrā 20 minūtes.