Tomātu krēmzupa ar siera maizītēm

Viegla
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

400 g mazo ķirštomātu vai 5 parastie tomāti

2 vidēji burkāni 

2 sīpoli

1 galviņa ķiploka 

100 g saldā krējuma

200 g dārzeņu buljona

svaigs baziliks 

sāls un pipari pēc garšas

2 ēdamkarotes olīveļļas
balzametiķa mērce dekorēšanai


Siermaizītēm

4 šķēles maizes

2 ēdamkarotes sviesta

2 ēdamkarotes pesto

100 g rīvēta siera (Čedaras, mocarella vai cits pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. Burkānus nomizo un sagriež vidēja izmēra gabaliņos. 
  2. Sīpolus nomizo un katru pārgriež četrās daļās. Ķiploka galviņu atstāj veselu, nogriežot augšējo daļu, lai daiviņas nedaudz atklātos.
  3. Tomātus un sagatavotos dārzeņus liek karstā gaisa krāsns pannā.
  4. Visu pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas. Liek cepties 180 °C temperatūrā un cep 15 minūtes vai līdz visi dārzeņi ir mīksti.
  5. Izceptos dārzeņus (izspiežot ķiploka mīkstumu no mizas) liek virtuves kombainā, pievieno svaigu baziliku un sablendē, līdz masa kļūst viendabīga un gluda.
  6. Sablendētos dārzeņus lej katlā, pievieno saldo krējumu un dārzeņu buljonu, visu samaisa, liek uz vidējas uguns un ļauj masai uzmest burbuli. 
  7. Kamēr zupa sasilst, pagatavo siermaizītes. Maizes šķēļu ārējās malas apsmērē ar sviestu. Uz vienas šķēles iekšpuses uzklāj pesto, pārkaisa ar rīvētu sieru un uzliek virsū otru maizes šķēli.
  8. Cep karstā gaisa krāsnī 180°C temperatūrā 5 minūtes, līdz siers izkūst un maize kļūst kraukšķīga.
  9. Zupu lej bļodiņās, dekorē ar balzametiķa mērci un pesto. Pasniedz kopā ar ceptām siermaizītēm.

Komentāri: