Makaronu sacepums ar bekonu, sēnēm un brī sieru

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 300 g Farfalle makaronu
  • 150 g šampinjonu
  • 150 g bekona
  • 200 g brī siera
  • 50 ml saldā krējuma
  • 2 zariņi timiāna
  • 1 neliels dzeltenais sīpols
  • 1 tējkarote sviesta
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Makaronus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.
  2. Šampinjonus sagriež šķēlītēs, bekonu kubiņos, brī sieru palielos neregulāros gabalos. Sīpolu ļoti smalki sakapā.
  3. Uzkarsētā pannā apcep bekonu kopā ar timiāna zariņiem, pievieno sīpolus un sēnes. Tad timiāna zariņus izņem, pievieno saldo krējumu un makaronus. Visu samaisa un noņem no uguns. Masā iemaisa brī sieru.
  4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 °C temperatūrai. Ietauko veidni ar sviestu un liek tajā makaronu masu. Cep ~ 10–12 minūtes, līdz siers izkusis un makaroni kļūst mazliet kraukšķīgi.