fbpx

Madeleines ar citronu, kanēli un kokosriekstu skaidiņām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām

Sastāvdaļas

MĪKLAI

  • 4 olas (vēlams, lauku)
  • 175 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 175 g cukura
  • 125 g nesālīta mīksta sviests + nedaudz formu ietaukošanai
  • 10 g cepamā pulvera
  • miziņa no 1 citrona
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 2 tējkarotes kokosriekstu skaidiņu

 

  • Madeleines cepumu formiņas
  • otiņa formiņu ietaukošanai

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai.
  2. Bļodā saputo olas ar cukuru, līdz veidojas gaiša pabieza masa.
  3. Piesijā miltus un labi samaisa.
  4. Pēc tam pievieno mīkstu sviestu (istabas temperatūrā), cepamo pulveri, kanēli, kokosriekstu skaidiņas un citrona miziņas. Visu labi samaisa. Masai jābūt biezai un vijīgai.
  5. Mīklas bļodu liek ledusskapī uz 10–20 minūtēm.
  6. Tikmēr ietauko formiņas, izmantojot sviestu un otiņu. Mīklu pilda formiņās, aizpildot ~ ⅔ no tām, izmantojot konditorejas maisiņu vai karoti.
  7. Liek krāsnī pa vidu un samazina karstumu līdz 170 °C temperatūrai. Cepšanas ilgums atkarīgs no cepumu izmēra, vidēji lieliem cepumiņiem tas būs ~ 10 minūtes. Gatavi tie ir zeltaini brūni ar pacēlušos dibeniņu, līdzko izņemti no krāsns. Gatavus cepumus uzreiz ņem ārā no cepamājām formiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: