Inga Kalniņa ir divu blogu autore (“Le Petit Pot” un “UrbanicOrganic”) un mamma divām jaukām meitenēm – Grētai Teodorai un Florencei Rozei, kas iedvesmoja Ingu sarakstīt savu pirmo grāmatu “Pilnām Mutēm” un izveidot pirmo pavārburtnīcu bērniem latviešu valodā.
Madeleines ar citronu, kanēli un kokosriekstu skaidiņām
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
6 personām
Sastāvdaļas
MĪKLAI
4 olas (vēlams, lauku)
175 g augstākā labuma kviešu miltu
175 g cukura
125 g nesālīta mīksta sviests + nedaudz formu ietaukošanai
10 g cepamā pulvera
miziņa no 1 citrona
1 tējkarote kanēļa
2 tējkarotes kokosriekstu skaidiņu
Madeleines cepumu formiņas
otiņa formiņu ietaukošanai
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai.
Bļodā saputo olas ar cukuru, līdz veidojas gaiša pabieza masa.
Piesijā miltus un labi samaisa.
Pēc tam pievieno mīkstu sviestu (istabas temperatūrā), cepamo pulveri, kanēli, kokosriekstu skaidiņas un citrona miziņas. Visu labi samaisa. Masai jābūt biezai un vijīgai.
Mīklas bļodu liek ledusskapī uz 10–20 minūtēm.
Tikmēr ietauko formiņas, izmantojot sviestu un otiņu. Mīklu pilda formiņās, aizpildot ~ ⅔ no tām, izmantojot konditorejas maisiņu vai karoti.
Liek krāsnī pa vidu un samazina karstumu līdz 170 °C temperatūrai. Cepšanas ilgums atkarīgs no cepumu izmēra, vidēji lieliem cepumiņiem tas būs ~ 10 minūtes. Gatavi tie ir zeltaini brūni ar pacēlušos dibeniņu, līdzko izņemti no krāsns. Gatavus cepumus uzreiz ņem ārā no cepamājām formiņām.
Komentāri: