Lipīgie dateļu kapkeiki

Viegla
līdz 1 h
12 personām

Sastāvdaļas

  • 120 g sviesta istabas temperatūrā
  • 300 g cukura
  • 14 dateles
  • 2 olas
  • 260 g miltu
  • 300 ml paniņu
  • 1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
  • 8 g sodas
  • 8 g ābolu etiķa

 

KRĒMAM

  • 200 g sviesta
  • 200 g pūdercukura
  • 400 g krēmsiera
  • 2 ēdamkarotes dateļu vai kļavu sīrupa

 

DEKORĒŠANAI

karameļu mērce, kļavu sīrups vai īriss

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Mafinu formā ievieto papīra formiņas.
  2. Lielā bļodā puto sviestu kopā ar cukuru un vaniļu, līdz iegūta viendabīga krēmīga masa. Pievieno olas un turpina putot vēl 2 minūtes. Trijos piegājienos pievieno miltus pamīšus ar paniņām.
  3. Dateles atdala no kauliņiem, sagriež smalkos gabaliņos un iemaisa mīklā.
  4. Mazā trauciņā samaisa etiķi ar sodu, pievieno mīklai un sajauc. Mīklu pilda sagatavotajās formiņās un cep 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
  5. Tikmēr pagatavo krēmu. Sviestu un pūdercukuru liek bļodā un puto, līdz sastāvdaļas samaisījušās un masa kļuvusi krēmīga. Tad pievieno krēmsieru un vēlreiz rūpīgi iemaisa.
  6. Kapkeikus dekorē ar krēmu, pa virsu uzpilina nedaudz sīrupa vai karameles.