Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi, sākot jau ar raidījumu “Gatavo 3” un beidzot ar meistarklasēm. Anna ir arī trīs pavārgrāmatu autore, kas neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.
Lipīgie dateļu kapkeiki
Viegla
līdz 1 h
12 personām
Sastāvdaļas
120 g sviesta istabas temperatūrā
300 g cukura
14 dateles
2 olas
260 g miltu
300 ml paniņu
1 ēdamkarote vaniļas ekstrakta
8 g sodas
8 g ābolu etiķa
KRĒMAM
200 g sviesta
200 g pūdercukura
400 g krēmsiera
2 ēdamkarotes dateļu vai kļavu sīrupa
DEKORĒŠANAI
karameļu mērce, kļavu sīrups vai īriss
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai. Mafinu formā ievieto papīra formiņas.
Lielā bļodā puto sviestu kopā ar cukuru un vaniļu, līdz iegūta viendabīga krēmīga masa. Pievieno olas un turpina putot vēl 2 minūtes. Trijos piegājienos pievieno miltus pamīšus ar paniņām.
Dateles atdala no kauliņiem, sagriež smalkos gabaliņos un iemaisa mīklā.
Mazā trauciņā samaisa etiķi ar sodu, pievieno mīklai un sajauc. Mīklu pilda sagatavotajās formiņās un cep 20–22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Tikmēr pagatavo krēmu. Sviestu un pūdercukuru liek bļodā un puto, līdz sastāvdaļas samaisījušās un masa kļuvusi krēmīga. Tad pievieno krēmsieru un vēlreiz rūpīgi iemaisa.
Kapkeikus dekorē ar krēmu, pa virsu uzpilina nedaudz sīrupa vai karameles.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: