Cūkgaļas ribiņām:
2 kg cūkgaļas ribiņu
2,5 tējkarotes paprikas pulvera
2 tējkarotes ķiploku pulvera
1,5 tējkarotes sīpolu pulvera
1 tējkarote Kajennas piparu
1,5 tējkarotes kaltēta timiāna
1,5 tējkarotes oregano
1,5 tējkarotes sāls
½ tējkarotes melno piparu
180 ml ābolu sidra
40 ml olīveļļas
BBQ mērcei:
125 ml ābolu sidra etiķa
300 g tomātu pastas
125 ml ūdens
1,5 ēdamkarotes medus
70 g brūnā cukura
2 ēdamkarotes sinepju pulvera
1,5 ēdamkarotes ķiploku pulvera
2 tējkarotes Vusteršīras mērces
1 tējkarote sāls
1 tējkarote melno piparu
1 tējkarote Kajennas piparu
Zaļumu mērcei:
10 g maurloku
10 g bazilika
20 g pētersīļu
150 g Extra virgin olīveļļas
30 ml citronu sulas
¼ tējkarotes sāls
1. Iemarinē ribiņas. Visas sausās garšvielas sajauc kopā, ar ko iesmērē ribiņas no abām pusēm. Atstāj uz nakti ledusskapī.
2. Ribas liek karstumizturīgā traukā un aplej ar sidru. Uzliek foliju un liek līdz 160 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 1 stundu 30 minūtēm.
3. Tikmēr pagatavo BBQ mērci. Visas sastāvdaļas liek katlā un novāra apmēram 40 minūtes, līdz masa sabiezējusi.
4. Ribas izņem no krāsns, noņem foliju un liek atpakaļ līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 20 minūtēm, līdz parādās garoza.
5. Ribas izņem no krāsns, pārliek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, un aplej ar šķidrumu no iepriekšējā trauka. Ribas liek ar kaula griezuma pusi uz augšu. Apsmērē ar BBQ mērci un liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
6. Izņem no krāsns, vēlreiz apsmērē, liek atpakaļ krāsnī uz 5 minūtēm. Atkārto vēl trīs reizes.
7. Pagatavo zaļumu mērci. Visus zaļumus smalki sagriež, pievieno citronu sulu, olīveļļu un sāli. Izmaisa. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz cukura.
8. Ribas sagriež mazākos gabalos un pasniedz kopā ar zaļumu un BBQ mērci.
Komentāri: