Liellopu tako ar redīsu, lociņu un olīveļļas salsu

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

2–4 tortiljas

200 g liellopu steika

buntīte redīsu

buntīte loku

buntīte kinzas

3–4 ēdamkarotes olīveļļas

1–2 laimi

1 ēdamkarote brūnā cukura

1 avokado

1 daiviņa ķiploka

½ tējkarotes Kajennas piparu

Pagatavošana

  1. Redīsus sagriež maza izmēra kubiņos. Lokus un kinzu sasmalcina.
  2. Izspiež laima sulu, pievieno brūno cukuru un samaisa. Pievieno olīveļļu un Kajennas piparus. Iegūto mērci sajauc ar redīsiem un zaļumiem.
  3. Sasmalcina ķiploku, saspaida avokado, sajauc.
  4. Pannā apcep steiku sviestā ar sāli un pipariem, atpūtina uz griežamā dēlīša. Pa to laiku uzsilda pannā tortiljas.
  5. Uz tortiljas ziež uz avokado masu, pāri liek sagrieztu steiku un pārlej ar redīsu salsu.