Šajā receptē svarīgi ir lietot labu pannu ar biezu dibenu un hermētisku vāku. Tas nepieciešams, lai ūdens neiztvaikotu un gaļa varētu sautēties pati savā sulā un garšvielās.
Pesto – ja gatavo pats (der arī veikalā pirktais)
(marinādei izmanto ~ 1/3 iegūtā pesto)
Ja paši gatavojat pesto: garšaugus smalki sakapā, pievieno olīveļļu, nedaudz sāls un maltus melnos piparus, un ar blenderi visu sablendē mērcē. Ja liekas par biezu, var pievienot vēl eļļu.
Piestā sagrūž rozmarīna lapiņas ar kadiķogām un melnajiem pipariem.
Gaļu sagriež kubiņos, liek bļodā. Pievieno 2 ēdamkarotes eļļas, ~ 3 ēdamkarotes pesto un saberztos garšaugus, kā arī smalki sakapātus ķiplokus. Visu samasē kopā un atstāj uz 1 stundu, lai gaļa atpūšoties iemarinējas.
Lielos gabalos sagriež paprikas, sīpolu, kāļus un burkānus.
Sakarsē pannu (bez eļļas) un ātri apbrūnina gaļu. Gaļu pārliek sautējamā katlā, pievieno 1/2 glāzes ūdens, sāli un čili. Atstāj sautēties uz mazas liesmas ~ 40 minūtes.
Pannā sakarsē sviestu un uz lielas liesmas apbrūnina papriku, sīpolus un burkānus. Kāļus ne.
Kad gaļa sautējusies 40 minūtes, tai pievieno dārzeņus, apmaisa. Katla virspusē saliek smaržīgo piparu graudus, sakapātus svaigus pētersīļus un lauru lapas. Atstāj sautēties ~ 20 minūtes, kamēr dārzeņi mīksti. 5 minūtes pirms sautēšanās beigām sautējumam virsū uzliek rozmarīna zariņus, un atstāj zem vāka garšām savilkties vismaz 5–10 minūtes.
Komentāri: