Liellopu gaļas sautējums ar ziemas dārzeņiem

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 1 kg liellopu šķiņķa
  • 2 kāļi
  • 4 burkāni
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 2 sīpoli
  • 100 ml sarkanvīna
  • 100 ml saldā krējuma
  • 100 g dateļu bez kauliņiem
  • sauja pētersīļu
  • sāls un malti melnie pipari
  • olīveļļa cepšanai
  • 500 ml gatava buljona (var izmantot kubiņu)

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež 2 cm lielos kubiņos. Sīpolus rupji sagriež. Uz pannas apcep sīpolus, nomizotas veselas ķiploku daivas un gaļu, kamēr tā no visām ir pusēm brūna. Tad pievieno sāli, piparus un sarkanvīnu un strauji uzkarsē. Silda tik ilgi, kamēr vīns iztvaiko un samazinās apjomā uz pusi. Visu pārvieto cepamajā veidnē.
  2. Burkānus un kāļus nomizo un sagriež 2 cm gabalos līdzīgi gaļai. Dateles sagriež 4 daļās. Visu pievieno gaļai cepamajā veidnē, pārlej ar buljonu un saldo krējumu. Veidni nosedz ar foliju un liek cepeškrāsnī 200 ºC temperatūrā. Cep 1 stundu. Pēdējās 15 minūtes veidnei noņem foliju, lai gaļas un dārzeņu gabaliņi nedaudz apbrūnē.