Liellopu aknu pastēte ar kaltētām dzērvenēm

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Mazliet neparastāks ierastās aknu pastētes rakurss. Kaņepju sviests un dzērvenes pastēti atmodina ziemīgi latviskās garšās.

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu aknu
  • 1 sīpols
  • 3 daiviņas ķiploku
  • 1 zariņš rozmarīna
  • 100 g kaņepju sviesta
  • 200 g sviesta
  • 1 sauja kaltētu dzērveņu

 

Pagatavošana

1. Sīpolu notīra un sagriež rupjās pusripiņās. Ķiploka daiviņas notīra un pārgriež uz pusēm. Sakarsētā pannā izkausē 20 g sviesta un apcep sīpolus, ķiplokus un rozmarīnu.

2. Liellopu aknas noskalo un ar nazi uzmanīgi atdala no cīpslām. Sagriež nelielos vienāda izmēra gabaliņos. Aknas pievieno sīpoliem un ķiplokiem uz pannas. Cep ~ 5 minūtes.

3. Pievieno kaltētas dzērvenes un mazliet ūdens. Visu sautē vēl ~ 10 minūtes, lai aknas nepārkalst.

4. Sacepto masu mazliet atdzesē un sablendē. Ar putojamo slotiņu masā iecilā un ieputo kaņepju sviestu.

5. Gatavo pastēti pilda espreso krūzītēs, dekorē ar dzērvenēm, mandeļu skaidiņām un pasniedz ar nelieliem grauzdiņiem.

 

1. pagatavošanas solis
AknuPastete_1

1. Sīpolu notīra un sagriež rupjās pusripiņās. Ķiploka daiviņas notīra un pārgriež uz pusēm. Sakarsētā pannā izkausē 20 g sviesta un apcep sīpolus, ķiplokus un rozmarīnu.

 

 

 

 

2. pagatavošanas solis
AknuPastete_2

2. Liellopu aknas noskalo un ar nazi uzmanīgi atdala no cīpslām. Sagriež nelielos vienāda izmēra gabaliņos. Aknas pievieno sīpoliem un ķiplokiem uz pannas. Cep ~ 5 minūtes.

3. pagatavošanas solis
AknuPastete_3

3. Pievieno kaltētas dzērvenes un mazliet ūdens. Visu sautē vēl ~ 10 minūtes, lai aknas nepārkalst.

4. pagatavošanas solis
AknuPastete_4

4. Sacepto masu mazliet atdzesē un sablendē. Ar putojamo slotiņu masā iecilā un ieputo kaņepju sviestu.

5. pagatavošanas solis
_I7A0293_resize

5. Gatavo pastēti pilda espreso krūzītēs, dekorē ar dzērvenēm, mandeļu skaidiņām un pasniedz ar nelieliem grauzdiņiem.

Komentāri: