Mazliet neparastāks ierastās aknu pastētes rakurss. Kaņepju sviests un dzērvenes pastēti atmodina ziemīgi latviskās garšās.
1. Sīpolu notīra un sagriež rupjās pusripiņās. Ķiploka daiviņas notīra un pārgriež uz pusēm. Sakarsētā pannā izkausē 20 g sviesta un apcep sīpolus, ķiplokus un rozmarīnu.
2. Liellopu aknas noskalo un ar nazi uzmanīgi atdala no cīpslām. Sagriež nelielos vienāda izmēra gabaliņos. Aknas pievieno sīpoliem un ķiplokiem uz pannas. Cep ~ 5 minūtes.
3. Pievieno kaltētas dzērvenes un mazliet ūdens. Visu sautē vēl ~ 10 minūtes, lai aknas nepārkalst.
4. Sacepto masu mazliet atdzesē un sablendē. Ar putojamo slotiņu masā iecilā un ieputo kaņepju sviestu.
5. Gatavo pastēti pilda espreso krūzītēs, dekorē ar dzērvenēm, mandeļu skaidiņām un pasniedz ar nelieliem grauzdiņiem.
1. Sīpolu notīra un sagriež rupjās pusripiņās. Ķiploka daiviņas notīra un pārgriež uz pusēm. Sakarsētā pannā izkausē 20 g sviesta un apcep sīpolus, ķiplokus un rozmarīnu.
2. Liellopu aknas noskalo un ar nazi uzmanīgi atdala no cīpslām. Sagriež nelielos vienāda izmēra gabaliņos. Aknas pievieno sīpoliem un ķiplokiem uz pannas. Cep ~ 5 minūtes.
3. Pievieno kaltētas dzērvenes un mazliet ūdens. Visu sautē vēl ~ 10 minūtes, lai aknas nepārkalst.
4. Sacepto masu mazliet atdzesē un sablendē. Ar putojamo slotiņu masā iecilā un ieputo kaņepju sviestu.
5. Gatavo pastēti pilda espreso krūzītēs, dekorē ar dzērvenēm, mandeļu skaidiņām un pasniedz ar nelieliem grauzdiņiem.
Komentāri: