Liellopa steiks, šitaki, mazsālīti gurķu un fenheļa salāti

Vidēji sarežģīti
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 150 g gurķa
  • 200 g steika
  • augu eļļa
  • 50 g sviesta
  • 100 g šitaki sēņu
  • 50 g fenheļa
  • 10 g cukura
  • 10 ml etiķa
  • sāls
  • pipari

Pagatavošana

  1. Gurķi plāni sagriež, pārkaisa ar sāli, ļauj 10 minūtes savilkties.
  2. Uz sakarsētas pannas liek cepties steiku augu eļļā, pēc tam pievieno sviestu, sāli un piparus.
  3. Kad steiks no vienas puses apcepts, to apgriež, pievieno pannai sagrieztas sēnes un viegli apcep, ik pa brīdim apmaisot ar koka karoti.
  4. Kad steiks izcepts, ļauj tam brīdi atpūsties uz griežamā dēļa. Pa to laiku smalki sarīvē fenheli, pievieno gurķiem kopā ar cukuru un etiķi.
  5. Kārto uz šķīvja salātus, steiku un pārber ar ceptām sēnēm.