Liellopa gaļas burgers ar piparmētru mērci

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 250 g liellopu gaļas
  • 1 neliels cukīni
  • 2 saujas sasmalcināta kāposta
  • 2 daiviņas ķiploku
  • neliels saišķītis kinzas
  • 2 garenās paprikas
  • bunte piparmētru
  • 200 g grieķu jogurta
  • ½ tējkarotes medus
  • 2 burgera maizītes
  • pāris salātlapu
  • 1 tomāts
  • 1 neliels gurķis
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Pagatavo gaļas plāceņus, sajaucot kopā maltu liellopu gaļu ar rīvētu cukīni, sasmalcinātu kāpostu, sasmalcinātu 1 ķiploka daiviņu, sāli un sakapātu kinzu. Gaļu kārtīgi izmīca, lai tā labi turētos kopā. No masas izveido pabiezus gaļas plāceņus.
  2. Gaļas plāceņus cep 7–8 minūtes no abām pusēm, līdz ārpusē tie ir zeltaini un iekšpusē viegli rozā.
  3. Uz grila, krāsnī vai uz uguns apgrilē papriku, līdz tā apdeg melna, karstu liek maisiņā un noslēdz to. Pēc brīža novelk apdegušo mizas slāni.
  4. Pagatavo mērci, sablendējot kopā piparmētru lapiņas, grieķu jogurtu, sāli, medu un 1 ķiploka daiviņu.
  5. Maizi viegli apgrauzdē krāsnī, uz pannas vai grila.
  6. Uz maizītes liek salātlapas, pāris šķēlītes tomātu, gaļas plāceni, pārlej ar mērci, pāri kārto grilēto papriku un gurķa sloksnītes. Noslēdz ar otru maizītes daļu, un ēd karstus.