Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindai ir arī sava pavārgrāmata, kur caur košām krāsām un bildēm parādīts kā virtuvē rosīties ikvienam, kas to līdz šim vēl nav uzdrošinājies,
Liellopa gaļas burgers ar piparmētru mērci
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
250 g liellopu gaļas
1 neliels cukīni
2 saujas sasmalcināta kāposta
2 daiviņas ķiploku
neliels saišķītis kinzas
2 garenās paprikas
bunte piparmētru
200 g grieķu jogurta
½ tējkarotes medus
2 burgera maizītes
pāris salātlapu
1 tomāts
1 neliels gurķis
sāls pēc garšas
Pagatavošana
Pagatavo gaļas plāceņus, sajaucot kopā maltu liellopu gaļu ar rīvētu cukīni, sasmalcinātu kāpostu, sasmalcinātu 1 ķiploka daiviņu, sāli un sakapātu kinzu. Gaļu kārtīgi izmīca, lai tā labi turētos kopā. No masas izveido pabiezus gaļas plāceņus.
Gaļas plāceņus cep 7–8 minūtes no abām pusēm, līdz ārpusē tie ir zeltaini un iekšpusē viegli rozā.
Uz grila, krāsnī vai uz uguns apgrilē papriku, līdz tā apdeg melna, karstu liek maisiņā un noslēdz to. Pēc brīža novelk apdegušo mizas slāni.
Pagatavo mērci, sablendējot kopā piparmētru lapiņas, grieķu jogurtu, sāli, medu un 1 ķiploka daiviņu.
Maizi viegli apgrauzdē krāsnī, uz pannas vai grila.
Uz maizītes liek salātlapas, pāris šķēlītes tomātu, gaļas plāceni, pārlej ar mērci, pāri kārto grilēto papriku un gurķa sloksnītes. Noslēdz ar otru maizītes daļu, un ēd karstus.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: