Lieldienu apelsīnu maize

Vidēji sarežģīti
ilgāk par 2 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 120 g sviesta
  • 120 g piena
  • 2,5 tējkarotes Dr. Oetker sausā rauga
  • 3 olas
  • 110 g silta ūdens
  • 130 g cukura
  • 550–600 g miltu
  • miza no 1 apelsīna
  • 1 tējkarote dzeltenās Dr. Oetker pārtikas krāsvielas
  • 1 tējkarote sāls
  • Dr. Oetker baltās šokolādes glazūra
  • Dr. Oetker cukura pērlītes

Pagatavošana

  1. Mazā katliņā lej pienu un sviestu, uzsilda, līdz sviests izkūst, bet neuzvāra. Liek malā, lai atdziest.
  2. Silto ūdeni lej mazā bļodiņā, pievieno 1 karoti no kopējā cukura daudzuma, pārber ar sauso raugu un atstāj uz 10 minūtēm atpūsties, lai raugs aktivizējas.
  3. Lielā bļodā sajauc olas ar cukuru, pievieno piena un sviesta maisījumu, rauga maisījumu, ierīvē apelsīna mizu un dzelteno pārtikas krāsvielu, visu kārtīgi samaisa.
  4. Maisījumam pamazām pievieno miltus, kas sajukti ar sāli, līdz izveidojas gluda un nedaudz lipīga mīkla.
  5. Mīklu izņem no bļodas un mīca ar rokām aptuveni 5 minūtes, tad mīklu liek ieeļļotā bļodā. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek siltā vietā uzrūgt 1,5–2 stundas.
  6. Kas mīkla uzrūgusi, izņem to no bļodas un mīca aptuveni 5 minūtes. Mīklu sadala 6 vienādās daļās un veido 2 kukulīšus. Katru mīklas gabalu izrullē garenā formā un uzpin 2 pīnes.
  7. Kukulīšus liek uz cepamās pannas, kas noklāta ar cepamo papīru, apsedz ar pārtikas plēvi un dvieli un liek siltā vietā uzrūgt vēl 1,5 stundas.
  8. Pirms cepšanas kukulīšus apsmērē ar sakultu olu. Cep sakarsētā krāsnī 180 °C temperatūrā 30 minūtes. Atdzesē.
  9. Pirms pasniegšanas maizi pārlej ar baltās šokolādes glazūru un dekorē ar cukura pērlītēm.

Komentāri: