Lēcu un ķirbja sautējums ar baltvīnu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  •  olīveļļa cepšanai
  • 700 g sviesta ķirbja
  • 180 g zaļo lēcu
  • 2 sīpoli
  • 1 puravs
  • 400 ml dārzeņu buljona
  • 80 ml sausa baltvīna
  • 2 lapu kāposta lapas
  • 1 ēdamkarote graudaino sinepju
  • sāls un melnie pipari pēc garšas
  • bezpiedevu jogurts pasniegšanai

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, liek uz cepamās pannas, apslaka ar olīveļļu un liek cepties krāsnī 25 minūtes, vai līdz ķirbis ir mīksts (bet nejūk ārā).
  2. Sakapā sīpolus un puravu. Visu liek cepties katliņā ~ 10 minūtes. Tad pievieno lēcas, buljonu un baltvīnu, izmaisa un uzliek katlam vāku. Uz nelielas uguns vāra 25–30 minūtes, līdz lēcas mīkstas.
  3. Kad lēcas gatavas, sakapā lapu kāpostu un pievieno katlā. Samaisa un sautē vēl 5 minūtes.
  4. Katlā pievieno izcepto ķirbi, sinepes, sāli un piparus. Kārtīgi izmaisa un pasniedz ar karoti bezpiedevu jogurta vai krējuma.