4 vidēja izmēra vārītas bietes, sagrieztas daiviņās
2 ēdamkarotes balzametiķa
1 ēdamkarote medus
olīveļļa
250 g zaļo vai brūno lēcu
1 smalki kapāts šalotes sīpols
sula no ½ apelsīna
sāls
pipari
50 g biešu lapiņu vai rukolas
150 g tradicionālo siļķu
100 g svaigā krēmsiera
1 ēdamkarote apelsīnu miziņu
1. Bietes nomizo un sagriež daiviņās. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 ºC temperatūrai. Bietes liek karstumizturīgā traukā, pāri lej 1 ēdamkaroti olīveļļas, balzametiķi un medu, apmaisa un liek uzkarsētā krāsnī cepties uz 20 minūtēm, līdz tās karamelizējas.
2. Lēcas novāra atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma, tajās iemaisa sakapāto šalotes sīpolu, apelsīnu sulu, 1 ēdamkaroti olīveļļas, sāli un piparus.
3. Siļķes filejas sagriež aptuveni 2 cm lielos gabaliņos.
4. Uz šķīvjiem kārto rukolas lapiņas, pāri liek novārītās lēcas, virspusē kārto krāsnī ceptās bietes, sagriezto siļķu fileju un krēmsieru. Pāri katrai porcijai pārrīvē apelsīna miziņu.
Komentāri: