LAZDU RIEKSTU SENDVIČI

Prasa meistarību
ilgāk par 2 h
6 personām

Sastāvdaļas

BEZĒ CEPUMIEM

  • 4 olu baltumi istabas temperatūrā
  • 180 g cukura
  • 1 tējkarote Dr. Oetker vanilīna cukura
  • 1 tējkarote Dr. Oetker kanēļa cukura
  • šķipsna sāls
  • 120 g grauzdētu lazdu riekstu

 

KRĒMAM

  • 397 g karamelizēta iebiezinātā piena (1 bundža)
  • 100 g sviesta istabas temperatūrā

 

DEKORAM

  • 70 g tumšās šokolādes
  • 70 g saldā krējuma
  • 100 g grauzdētu lazdu riekstu

Pagatavošana

12–13 sendvičiem

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 100 ºC temperatūrai.
  2. Olu dzeltenumus atdala no olu baltumiem. Sāk putot olu baltumus. Kad parādās baltas putas, lēnām pievieno cukuru, vanilīna cukuru un kanēļa cukuru.
  3. Turpina putot ar rokas mikseri 10–15 minūtes, ja virtuves kombainā, tad 7 minūtes. Cukuram ir jāizkūst, un masai jābūt stingrai.
  4. Lazdu riekstus sakapā un iecilā olbaltumā.
  5. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru, un veido 24–26 aplīšus, katru apmēram 4–5 cm lielu. To var darīt ar konditorejas maisiņu vai divām karotēm.
  6. Bezē liek kaltēties uz 2 stundām. Kad laiks beidzies, krāsni izslēdz un cepumus atstāj atdzist tajā.
  7. Pagatavo krēmu. Saputo karamelizētu iebiezināto pienu kopā ar sviestu.
  8. Kad cepumi atdzisuši, uz vienas puses pilda krēmu, otru cepumu liek pa virsu. Atkārto šo darbību ar visiem cepumiem, kopā jāsanāk 12–13 sendvičiem. Cepumus liek ledusskapī, kamēr gatavojas nākamajai darbībai.
  9. Pagatavo šokolādes glazūru. Katliņā ielej ūdeni un liek sildīties uz mazas uguns. Bļodā liek šokolādi un saldo krējumu un novieto virs tvaikiem sildīties. Maisot izkausē šokolādi, tā iegūstot viendabīgu šokolādes masu.
  10. Sakapā lazdu riekstus dekoram. Viegli iemērc sendviča cepumu šokolādē līdz pusei, apber ar sakapātajiem lazdu riekstiem, liek uz šķīvja, kas noklāts ar cepamo papīru, un liek ledusskapī, lai šokolāde un krēms sastingst. Ļauj savilkties vismaz 2 stundas.