Lazanja ar dārzeņu ragu un vegāniskā siera bešamela mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām

Sastāvdaļas

  • 400–500 g lazanjas plākšņu

RAGU

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 sīpoli
  • 2 selerijas kāti
  • 1 mazs cukīni
  • 1 liels burkāns
  • 1 tējkarote malta koriandra
  • 1 tējkarote malta kumīna
  • 2 tējkarotes paprikas pulvera
  • 350 g Alce Nero bio Datterini tomātu biezeņa
  • 600g konservētu tomātu
  • 3 daiviņas ķiploku
  • ½ tējkarotes čili pulvera
  • 100 g sojas granulu
  • 2 ēdamkarotes Alce Nero balzametiķa mērces

BEŠAMELA MĒRCEI

  • 940 ml sojas piena
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • ½ tējkarotes malta muskatrieksta
  • 1 tējkarote sāls
  • 3 lauru lapas
  • 1 sīpols
  • 60 g miltu
  • 113 g bio margarīna
  • 2 ēdamkarotes rauga pārslu
  • 10 g ābolu etiķa
  • 100 g vegāniskā siera

Pagatavošana

  1. Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un apcep sasmalcinātus sīpolus, pēc brīža pievieno smalki sagrieztus selerijas kātus, sarīvētu burkānu un cep, līdz viss zeltains. Tad pievieno smalki sagrieztu cukīni un garšvielas (koriandrs, kumīnu, paprikas pulveris). Dārzeņiem pievieno tomātu biezeni, konservētus tomātus un ļauj sautēties uz vidējas uguns apmēram 10 minūtes. Tad pievieno sasmalcinātus ķiplokus, čili pulveri, sojas granulas un balzametiķa mērci. Turpina sautēt uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes.
  2. Pagatavo mērci. Atsevišķā katliņā liek vārīties sojas pienu ar kurkumas pulveri, maltu muskatriekstu, sāli, lauru lapām un sīpolu. Vāra apmēram 5 minūtes, tad nokāš. Citā katliņā liek miltus un viegli apbrūnina, pievieno margarīnu. Nepārtraukti maisot, miltiem pievieno novārīto sojas pienu un vāra, līdz viss sabiezē. Pievieno rauga pārslas, ābolu etiķi un sarīvētu vegānisko sieru.
  3. Dziļā cepamajā traukā apakšā kārto lazanja plāksnes, pa virsu klāj dārzeņu ragu un siera mērci, visu atkārto trīs reizes. Cep 190 °C temperatūrā 40 minūtes.