Lazanja ar dārzeņu ragu un vegāniskā siera bešamela mērci
Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
8 personām
Sastāvdaļas
400–500 g lazanjas plākšņu
RAGU
4 ēdamkarotes olīveļļas
2 sīpoli
2 selerijas kāti
1 mazs cukīni
1 liels burkāns
1 tējkarote malta koriandra
1 tējkarote malta kumīna
2 tējkarotes paprikas pulvera
350 g Alce Nero bio Datterini tomātu biezeņa
600g konservētu tomātu
3 daiviņas ķiploku
½ tējkarotes čili pulvera
100 g sojas granulu
2 ēdamkarotes Alce Nero balzametiķa mērces
BEŠAMELA MĒRCEI
940 ml sojas piena
½ tējkarotes kurkumas
½ tējkarotes malta muskatrieksta
1 tējkarote sāls
3 lauru lapas
1 sīpols
60 g miltu
113 g bio margarīna
2 ēdamkarotes rauga pārslu
10 g ābolu etiķa
100 g vegāniskā siera
Pagatavošana
Lielā katlā uzkarsē olīveļļu un apcep sasmalcinātus sīpolus, pēc brīža pievieno smalki sagrieztus selerijas kātus, sarīvētu burkānu un cep, līdz viss zeltains. Tad pievieno smalki sagrieztu cukīni un garšvielas (koriandrs, kumīnu, paprikas pulveris). Dārzeņiem pievieno tomātu biezeni, konservētus tomātus un ļauj sautēties uz vidējas uguns apmēram 10 minūtes. Tad pievieno sasmalcinātus ķiplokus, čili pulveri, sojas granulas un balzametiķa mērci. Turpina sautēt uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes.
Pagatavo mērci. Atsevišķā katliņā liek vārīties sojas pienu ar kurkumas pulveri, maltu muskatriekstu, sāli, lauru lapām un sīpolu. Vāra apmēram 5 minūtes, tad nokāš. Citā katliņā liek miltus un viegli apbrūnina, pievieno margarīnu. Nepārtraukti maisot, miltiem pievieno novārīto sojas pienu un vāra, līdz viss sabiezē. Pievieno rauga pārslas, ābolu etiķi un sarīvētu vegānisko sieru.
Dziļā cepamajā traukā apakšā kārto lazanja plāksnes, pa virsu klāj dārzeņu ragu un siera mērci, visu atkārto trīs reizes. Cep 190 °C temperatūrā 40 minūtes.
Komentāri: