Tartaram:
Mazsālītam lasim:
Laša tartars
Mazsālīts lasis
Laša tartars
Laša filejai noņem ādu un ar asu nazi sakapā mazos gabaliņos. Kaperiem notecina lieko šķidrumu un tos smalki sakapā.
Sīpolu notīra un smalki sakapā.
Bļodā sajauc visas sastāvdaļas – lasi, kaperus, sīpolu, pārlej ar eļļu un balzamiko etiķi, pievieno pēc garšas sāli un piparus un visu rūpīgi samaisa.
Pasniedz galdā uz grauzdētas vai svaigas maizes vai atsevišķi bļodiņā, lai katrs pats var pagatavot savu maizīti. Maizītes dekorē ar citrona šķēlītēm, sarkanā sīpola gredzeniem vai sasmalcinātiem zaļumiem.
Mazsālīts lasis
Fileju sadala 2 vai 4 daļās, nemazgā, bet ar tīru salveti noslauka.
Bļodiņā sajauc sāli un cukuru. Pievieno piparus.
Sagatavoto maisījumu uzber uz dēlīša vai folijas. Virsū liek filejas gabaliņus ar ādu uz augšu un uzspiež. Zivs gabaliņus liek bļodā vienu uz otra un uzliek slogu. Fileja ir gatava ēšanai jau pēc stundas.
Pasniedz galdā sagrieztu plānās šķēlītēs uz svaigas maizes.
Tartaru pagatavoju, sanAca ļoti labs.Paldies par recepti.
Tartars-LABS GAN!Paldies!