Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes
Laša steiks apelsīnu marinādē ar kartupeļu–burkānu biezeni
Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
3 personām
Sastāvdaļas
2 laša steika gabali (~ 400 g)
1 apelsīns
sāls un pipari pēc garšas
folija cepšanai
Biezenim:
½ kg kartupeļu
2 burkāni
½ glāzes piena
1 tējkarote sviesta
Pagatavošana
Laša steikus liek bļodā. No apelsīna izspiež sulu un pārlej pāri zivs gabaliem. Pievieno ½ tējkarotes sāls un šķipsniņu svaigi maltu melno piparu. Atstāj marinēties 20 minūtes.
Sagatavo foliju dubultā kārtā. Uz izklātas folijas liek laša gabalu, izveido bļodiņu, uzlej apelsīna marinādi un aizloka kā pauniņu ciet.
Cep līdz 200 ºC sakarsētā cepeškrāsnī 15 minūtes.
Tikmēr sagatavo kartupeļu biezeni. Kartupeļus un burkānus nomizo. Burkānus sagriež plānās ripiņās, kartupeļus – gabalos un vāra, kamēr dārzeņi mīksti. Tad nokāš lieko ūdeni, ar kartupeļu stampu kārtīgi saspaida, pievieno uzkarsētu pienu un sviestu un saputo viendabīgā, gaisīgā biezenī.
Komentāri: