Laša salāti ar mazsālītu gurķi, kaperiem un tartara mērci

Vidēji sarežģīti
līdz 2 h
2 personām

Sastāvdaļas

ĀTRI MAZSĀLĪTAJIEM GURĶIEM

300 g mazo gurķīšu

2 daiviņas ķiploku 

bunte diļļu

TARTARA MĒRCEI

2 vārītas olas

1 ēdamkarote graudu sinepju

1 ēdamkarote mārrutku

1 ēdamkarote smalki sakapāta šalotes sīpola

2 nelieli marinēti gurķi

100 g skābā krējuma

dilles

250 g mazsālīta laša 

kaperi pasniegšanai 

Pagatavošana

  1. Sagriež gurķus uz gareniski uz pusēm vai 4 daļās. Smalki sakapā ķiplokus un dilles, uzber sāli, kārtīgi sakrata un atstāj ievilkties uz 1 stundu. 
  2. Tartara mērcei sagriež cieti vārītas olas, sakapā šalotes sīpolu, sagriež marinētu gurķi un sajauc ar sinepēm, krējumu un mārrutkiem. 
  3. Sagriež lasi plānos gabaliņos, un skaisti servē uz šķīvja gurķus, mērci, lasi un kaperus.