Laša bumbiņas ar avokado mērci un pilngraudu pastu

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 500 g laša filejas
  • 1 čili
  • 2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
  • 1 ēdamkarote teriyaki mērces
  • 2 daiviņas ķiploku
  • sula no ½ apelsīna
  • 2 tējkarotes medus
  • 4–5 ēdamkarotes auzu miltu
  • 200 g pilngraudu spageti
  • sāls pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 avokado
  • 100 ml grieķu jogurta
  • sula no 1 citrona

Pagatavošana

  1. Smalki sakapā dilles, čili un vienu ķiploka daiviņu.
  2. Lasi sakapā smalkos kubiņos un sajauc ar dillēm, čili un ķiplokiem. Piespiež apelsīnu sulu, pievieno teriyaki mērci, 1 tējkaroti medus un auzu miltus. Visu sajauc viendabīgā masā. Masu pārliek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi. Novieto ledusskapī uz 30 minūtēm, lai masa paliek stingrāka.
  3. Pagatavo avokado mērci: blendera traukā liek attīrītus avokado, ķiploka daiviņu, grieķu jogurtu, atlikušo tējkaroti medus un citronu sulu. Visu sablendē mērcē.
  4. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. No laša masas veido neliela izmēra bumbiņas un cep krāsnī ~ 10–12 minūtes.
  5. Makaronus izvāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, pēc garšas pievieno sāli.
  6. Pāri makaroniem kārto laša bumbiņas, pasniedz ar avokado mērci.