Laša bumbiņas ar avokado mērci un pilngraudu pastu
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
500 g laša filejas
1 čili
2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
1 ēdamkarote teriyaki mērces
2 daiviņas ķiploku
sula no ½ apelsīna
2 tējkarotes medus
4–5 ēdamkarotes auzu miltu
200 g pilngraudu spageti
sāls pēc garšas
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 avokado
100 ml grieķu jogurta
sula no 1 citrona
Pagatavošana
Smalki sakapā dilles, čili un vienu ķiploka daiviņu.
Lasi sakapā smalkos kubiņos un sajauc ar dillēm, čili un ķiplokiem. Piespiež apelsīnu sulu, pievieno teriyaki mērci, 1 tējkaroti medus un auzu miltus. Visu sajauc viendabīgā masā. Masu pārliek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi. Novieto ledusskapī uz 30 minūtēm, lai masa paliek stingrāka.
Pagatavo avokado mērci: blendera traukā liek attīrītus avokado, ķiploka daiviņu, grieķu jogurtu, atlikušo tējkaroti medus un citronu sulu. Visu sablendē mērcē.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. No laša masas veido neliela izmēra bumbiņas un cep krāsnī ~ 10–12 minūtes.
Makaronus izvāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, pēc garšas pievieno sāli.
Pāri makaroniem kārto laša bumbiņas, pasniedz ar avokado mērci.
Komentāri: