Laša bumbiņas ar avokado mērci un pilngraudu pastu
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Sastāvdaļas
500 g laša filejas
1 čili
2 ēdamkarotes sakapātu diļļu
1 ēdamkarote teriyaki mērces
2 daiviņas ķiploku
sula no ½ apelsīna
2 tējkarotes medus
4–5 ēdamkarotes auzu miltu
200 g pilngraudu spageti
sāls pēc garšas
2 ēdamkarotes olīveļļas
2 avokado
100 ml grieķu jogurta
sula no 1 citrona
Pagatavošana
Smalki sakapā dilles, čili un vienu ķiploka daiviņu.
Lasi sakapā smalkos kubiņos un sajauc ar dillēm, čili un ķiplokiem. Piespiež apelsīnu sulu, pievieno teriyaki mērci, 1 tējkaroti medus un auzu miltus. Visu sajauc viendabīgā masā. Masu pārliek bļodā un pārklāj ar pārtikas plēvi. Novieto ledusskapī uz 30 minūtēm, lai masa paliek stingrāka.
Pagatavo avokado mērci: blendera traukā liek attīrītus avokado, ķiploka daiviņu, grieķu jogurtu, atlikušo tējkaroti medus un citronu sulu. Visu sablendē mērcē.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 °C temperatūrai. No laša masas veido neliela izmēra bumbiņas un cep krāsnī ~ 10–12 minūtes.
Makaronus izvāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma, pēc garšas pievieno sāli.
Pāri makaroniem kārto laša bumbiņas, pasniedz ar avokado mērci.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: