KVINOJAS GRIEĶU SALĀTI

Viegla
līdz 30 min
3 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g Bohlsener kvinoju
  • 2 tomāti
  • ½ garā gurķa
  • 1 sarkanā paprika
  • ½ sarkanā sīpola
  • 20 Kalamatas olīvas
  • 80 g fetas siera
  • liela sauja valriekstu

MĒRCEI

  • 40 ml Extra virgin olīveļļas
  • sula no ¼ citrona
  • 1 ēdamkarote sarkanvīna etiķa
  • ½ tējkarotes brūnā cukura
  • šķipsna sāls
  • ½ tējkarotes kaltēta oregano
  • ½ tējkarotes kaltēta bazilika

Pagatavošana

  1. Kvinoju izvāra pēc instrukcijas uz iepakojuma un pilnībā atdzesē.
  2. Tomātus, gurķi un papriku sagriež vidēja izmēra gabalos, sīpolu sagriež plānās šķēlītēs, olīvas pārgriež uz pusēm, fetas sieru sagriež kubiņos.
  3. Visas salātu sastāvdaļas liek bļodā un samaisa.
  4. Visas mērces sastāvdaļas liek bļodiņā un ar dakšiņu aktīvi maisa, līdz izveidojusies viendabīga mērce. Pārlej mērci salātiem un pasniedz.