Kvinoja ar grilētu baklažānu un ķiršu tomātiem

Viegla
līdz 30 min
2 personām

Sastāvdaļas

  • 200 g izvārītas dzeltenās vai raibās kvinojas
  • 1 neliels baklažāns
  • 6–8 ķiršu tomāti
  • 6 daiviņas ķiploku
  • 3–4 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas
  • bunte svaiga koriandra
  • sula no ½ citrona

Pagatavošana

  1. Baklažānu sagriez ļoti smalkās ripās un viegli apcep uz grilpannas, lai veidojas restojums.
  2. Apceptos baklažānus izklāj uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 190 ºC temperatūrā 10–15 minūtes, līdz tie gatavi.
  3. Ķiploka daiviņas smalki sakapā, liek bļodiņā, pievieno eļļu, sāli un citronu sulu, visu labi samaisa vai viegli sablendē.
  4. Ķiploku eļļu pārsmērē izceptajiem baklažāniem, kā arī iesmērē tomātus pirms to cepšanas cepeškrāsnī. Tomātus cep ~ 10 minūtes 250 ºC temperatūrā.
  5. Kad baklažāni un tomāti ir izcepti, tos pievieno kvinojai, visu nedaudz uzsilda, pievieno atlikušo ķiploku eļļu un smalki sakapātu koriandru.