Monta ir pārliecināta vegāne, kas skaidri apzinās – mes esam tas, ko mēs ēdam. Savā jaunībā viņa jau ir paspējusi pastrādāt pie Mārtiņa Rītiņa un Raw Garden. Pašlaik Monta studē uzturzinātni un mācās katru dienu kā ar ēdiena palīdzību ne tikai sev nekaitēt, bet dziedēt un palīdzēt savam ķermenim.
Kvinoja ar grilētu baklažānu un ķiršu tomātiem
Viegla
līdz 30 min
2 personām
Sastāvdaļas
200 g izvārītas dzeltenās vai raibās kvinojas
1 neliels baklažāns
6–8 ķiršu tomāti
6 daiviņas ķiploku
3–4 ēdamkarotes Extra virgin olīveļļas
bunte svaiga koriandra
sula no ½ citrona
Pagatavošana
Baklažānu sagriez ļoti smalkās ripās un viegli apcep uz grilpannas, lai veidojas restojums.
Apceptos baklažānus izklāj uz cepešpannas un cep cepeškrāsnī 190 ºC temperatūrā 10–15 minūtes, līdz tie gatavi.
Ķiploka daiviņas smalki sakapā, liek bļodiņā, pievieno eļļu, sāli un citronu sulu, visu labi samaisa vai viegli sablendē.
Ķiploku eļļu pārsmērē izceptajiem baklažāniem, kā arī iesmērē tomātus pirms to cepšanas cepeškrāsnī. Tomātus cep ~ 10 minūtes 250 ºC temperatūrā.
Kad baklažāni un tomāti ir izcepti, tos pievieno kvinojai, visu nedaudz uzsilda, pievieno atlikušo ķiploku eļļu un smalki sakapātu koriandru.
Šajā vietnē mēs izmantojam sīkdatnes, lai nodrošinātu pareizu "piegalda.lv" pakalpojumus un funkcijas, analizētu pārlūkošanas statistiku.
Vairāk par to, ka mēs apstrādājam sīkdatnes un citu informāciju vari uzzināt mūsu privātuma politikā.
Komentāri: