Kvinoja ar cukīni, burkāniem un foreli

Vidēji sarežģīti
līdz 1 h
2 personām

Sastāvdaļas

  • 100 g kvinojas
  • 200 g foreles filejas
  • 8 mazi burkāni
  • 1 cukīni
  • 2 stiebri loku
  • ½ citrona
  • 1 daiviņa ķiploka olīveļļa cepšanai, sāls un pipari
  • pēc izvēles dilles, timiāns vai rozmarīns

Pagatavošana

  1. Kvinoju noskalo zem vēsa ūdens, ieber to katlā ar 500 ml ūdens un vāra 15–20 minūtes, līdz tā ir gatava.
  2. Kamēr kvinoja vārās, uz pannas 1 ēdamkarotē olīveļļas apcep gabaliņos sagrieztu cukīni un gareniski uz pusēm vai četrās daļās pārgrieztus burkāniņus. Cep, kamēr dārzeņi ir mīksti, beigās tiem pievienojot sāli un svaigi maltus melnos piparus.
  3. Uz otras pannas apcep zivs fileju, 5 minūtes cepot to ar ādu uz leju. Cepšanas laikā pievieno sakapātu ķiploka daiviņu, sāli un kādu no garšaugiem pēc izvēles. Pēc 5 minūtēm zivi apgriež otrādi un pacep vēl 2–3 minūtes.
  4. Uz šķīvjiem kārto gatavo kvinoju, pārber pāri cukīni un burkānu gabaliņus, pa virsu liek sakapātus lociņus un foreles filejas gabaliņu.