KUSKUSS AR SALDO KARTUPELI UN KALTĒTIEM ĶIRŠIEM

Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 2 saldie kartupeļi
  • eļļa cepšanai
  • 200 g kuskusa
  • 200 ml vāroša ūdens
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • maza buntīte pētersīļu
  • 150 g fetas siera
  • 100 g Zelta rieksts kaltēto ķiršu
  • sula no ½ citrona
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Saldos kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, liek cepamajā pannā, apslaka ar eļļu un liek cepties krāsnī 25 minūtes.
  2. Kuskusu liek bļodā un aplej ar vārošu ūdeni un 1 ēdamkaroti olīveļļas. Pagaida pāris minūtes, kamēr viss ūdens uzsūcies, un ar dakšiņu kuskusu viegli samaisa.
  3. Pētersīļus smalki sakapā, fetas sieru sadrupina.
  4. Bļodā pie kuskusa pievieno ceptos saldā kartupeļa gabaliņus, pētersīļus, fetu, kaltētos ķiršus. Apslaka ar atlikušo olīveļļu un citronu sulu, pievieno sāli un piparus, visu samaisa un pasniedz.